28 / 03 / 2024

Trabzon Uğurlu-Karşıyaka yolunun ihalesi tamamlandı!

Trabzon Uğurlu-Karşıyaka yolunun ihalesi tamamlandı!

Trabzon’da keşfi dolan Uğurlu-Karşıyaka yolu için yapılan ilave ikmal ihalesi sonuçlandı. İhaleyi kazanan yapımcı firmaya yer teslimi yapılırken, projeye yeni köprülü kavşak ve imalatlar eklendi.



Trabzon’da keşfi dolan Uğurlu-Karşıyaka yolu için yapılan ilave ikmal ihalesi sonuçlandı. İhaleyi kazanan yapımcı firmaya yer teslimi yapılırken, projeye yeni köprülü kavşak ve imalatlar eklendi. Uğurlu-Sahil arasında yapılacak 5.2 km’lik yolun yapım çalışmalarına sahilden başlanacak.


Trabzon’un kuzey-güney ulaşımında önemli ana arterlerden biri olacak Karşıyaka-Uğurlu yolunda işin keşfinin dolmasından dolayı Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ikmal ihalesi süreci tamamlandı. Duble yol olarak planlanan ve kenti güneye açacak yol, Orman Bölge Müdürlüğü binasının yanından başlayıp, Karşıyaka, 1 Nolu Beşirli, Bengisu ve Uğurlu Mahallelerini birbirine bağlayacak.

Daha önce yapılan ve 15 milyon 900 bin TL harcanan Uğurlu Karşıyaka yoluna eklenen yeni köprülü kavşak, Tanjant bağlantısı geçişi ve ilave imalatlar için yapılan ihalenin keşif bedeli KDV dahil 47 milyon TL olurken, 25 metre genişliğinde yapılacak yolun 2017 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehrin önemli ulaşım arterlerinden biri olacak 5.2 km’lik Uğurlu-Karşıyaka yolu için yapılan ilave ikmal ihale sürecinin tamamlandığını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, 25 metre genişliğinde çift gidiş-geliş olacak yola yeni ilave imalatların yapıldığını da dile getirerek, “Yüklenici firma yolun yapımını sahilden başlayarak sürdürecek. 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan yolun yapımı için emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Milliyet


Geri Dön