25 / 04 / 2024

Trabzon'a 3 yeni Uzungöl geliyor!

Trabzon'a 3 yeni Uzungöl geliyor!

Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Trabzon'daki Uzungöl gibi 3 yeni tabiat turizm merkezi için düğmeye bastı.



Turist akınına uğrayan Trabzon Uzungöl'de yoğunluk nedeniyle yeni turizm merkezleri arayışı başladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Trabzon'da tabiat turizm merkezi oluşturmak için düğmeye bastı. 


3 yeni Uzungöl geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3 yeni Uzungöl oluşturulması için harekete geçti.  Bakanlığa bağlı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı


Trabzon a 3 yeni Uzungöl geliyor!


İlk sırada Kaldırak Yaylası var

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından  Tabiat Parkı ilan edilen Kaldırak Yaylası 3 bin 570 dekar alana sahip. Uzungöl'e alternatif olarak düşünülen Kaldırak Yaylası, Tonya ilçesinin bin 300 metre yüksekliğinde bulunuyor. Kadıralak yaylasının yanı sıra Hıdırnebi, Kadırga ve Sis Dağı gibi yaylaların da yer aldığı öğrenildi.


Trabzon a 3 yeni Uzungöl geliyor!


Karar verilecek yeni turizm merkezlerinde yap-işlet-devret modeli ile yeni tesisler kurulacak. Projeler 6 ay ila 1 yıl gibi sürelerde tamamlanacak. DSİ tarafından projeler için yaylalarda yapay göller oluşturulacak.



Hürriyet 


Geri Dön