26 / 04 / 2024

Trabzon'da gayrimenkule yatırımcı ilgisi!

Trabzon'da gayrimenkule yatırımcı ilgisi!

Trabzon'u yılda 2 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların bölgede gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı.



Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu Trabzon'un Türkiye'de yabancıya konut satışında yıllardan beri ön sıralarda olduğunu dile getirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kentin bu yıl da ön sıralardaki yerini koruduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, "Trabzon'da yabancıya konut satışında sadece ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60'lık bir artış söz konusu. 8 aylık ortalamada da yüzde 25'lik bir artış var." dedi. 

Hacısalihoğlu, Trabzon'un yabancıya konut satışlarında Türkiye'de 7'nci sırada olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Konut satışlarında yabancılarla olan ilişkilerimizi daha ileri seviyeye getirmemiz gerekiyor. Onlara komşuluk ilişkilerinin iyi olduğunu göstererek daha fazla konut satışını sağlamak adına bunu reklam aracı olarak kullanabiliriz. Bu bakımdan geleceğe dönük her bir konut alan kendi ülkesinden bir başkasını bölgeye çekebilir. Bu işin zincirleme reaksiyon olarak sürdürülmesi için bizim ilişkilerimizi çok iyi tutmamız gerekiyor. Bu bakımdan konut satıcılarımıza ve inşaatçılarımıza çok iş düşüyor."


Geri Dön