27 / 04 / 2024

Trabzon'da sırada 1/25.000 ölçekli imar planı var!

Trabzon'da sırada 1/25.000 ölçekli imar planı var!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar planları masaya yatırıldı.




Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, “Trabzon’un plan anayasası” olarak ifade edilen ‘Trabzon ili sınırlarını kapsayan 1/50.000 Ölçekli İl Çevre Düzeni Planı’ teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: TRABZON İÇİN TARİHİ BİR ADIM ATTIK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 1/50.000 Ölçekli İl Çevre Düzeni Planının hazırlanmasında emek veren tüm mesai arkadaşlarına ve yüklenici firma yetkililerine özel olarak teşekkür ederken Trabzon için tarihi bir adım atıldığını söyledi. Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzun plan anayasasını hazırladık. Bu işi tatbik edecek olan ilçe belediye başkanlarımızdır. Biz üst kuruluş olarak bir yol gösteririz, bir aksaklık gördüğümüzde uyarırız ancak hazırladığımız bu planı uygulayacak olan ilçe belediyelerimizdir. Yoğun çalışmaların sonucu ortaya çıkan bu plan, Trabzon’umuza hayırlı olsun” diye konuştu.

SIRADA 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VAR

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp Belediye Meclisinde öneri kararı alınarak onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilen 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve Plan Hükümleri Bakanlıkça onaylanarak yürürlüğe girmişti. 1/50.000 Ölçekli İl Çevre Düzeni Planının da Belediye Meclisinde onaylanarak yürürlüğe girmesinin ardından çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planının da Mayıs ayında Belediye Meclisinde görüşülmesi planlanıyor.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön