25 / 04 / 2024

Trabzon'da yeni imar planları kabul edildi!

Trabzon'da yeni imar planları kabul edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantı kapsamında Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde yeni imar planları kabul edildi. 



Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi yeni imar planlarını değerlendirmek için bir araya geldi. Yapılan Meclis toplantısında Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde yeni imar planları kabul edildi. 

 

Belediyenin yaptığı açıklamada, Trabzon il genelinde 1/100.000, 1/50.000, 1/25.000 ölçekli imar planları ve 8 ilçenin 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarını hazırlanarak yürürlüğe konulmasının ardından Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinin de 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarının hazırlatılacağı yer aldı.

 

Toplantıda imar çalışmaları hakkında bilgiler veren rabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  Trabzon'un imar çalışmaları yönünden 31 Mart 2014'te büyükşehir statüsü kazanan diğer illerin çok önünde olduğunu vurguladı. 

 

Gümrükçüoğlu, sözlerine şunları da ekledi; "İmar planı demek düzen demektir, yaşanabilir şehirler, mutlu insanlar demektir. İmar planları park-bahçe, yeşil alan, yol demektir, düzensizliğin önüne geçmektir. Trabzonumuz bu planlarla geleceğe emin adımlarla yürüyecektir'' dedi. 


Geri Dön