28 / 03 / 2024

Trabzon’daki Sera Gölü Tabiat Parkı cazibe merkezi olacak!

Trabzon’daki Sera Gölü Tabiat Parkı cazibe merkezi olacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü yürüttüğü çalışmalarla Trabzon’daki Sera Gölü Tabiat Parkı’nı yeniden canlandırarak, cazip bir turizm merkezi haline getirecek...



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü yürüttüğü çalışmalarla Trabzon’daki Sera Gölü Tabiat Parkı’nı yeniden canlandırarak, cazip bir turizm merkezi haline getirecek.


Sera Gölü Tabiat Parkı’nı cazip bir turizm merkezi haline getirmek maksadıyla yürütülen peyzaj projesi ve mimari uygulama projeleri tamamlandı. Bu yıl içerisinde de projelerin yapım işlerine başlanılması planlanıyor. Bu projeler uygulanırken ekolojik unsurların korunması, plan kararları ve marka değeri oluşturmaya yönelik hedefler gözetilecek. Proje kapsamında kullanılacak bitkisel materyalin tamamı Türkiye’nin tabii türlerinden belirlendi. Sera Gölü Tabiat Parkı’na gelen ziyaretçilerin tabii bitki örtüsü ile alakalı fikirlerin oluşmasını sağlayacak bir kimlik verilme hassasiyeti, bitkisel tasarım sürecinin her aşamasında yerini aldı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek projelerle Trabzon için vazgeçilmez bir turizm merkezi olacak Sera Gölü, tabiat parkı statüsü ile birlikte şehir ormanı olma özelliği de taşıyor. Şehre 10 kilometre mesafede olan Tabiat Parkı, günübirlik kullanım için ulaşımı oldukça kolay bir yerde bulunuyor. Bu sebeple de ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.


Ayrıca, Sera Gölü Tabiat Parkı’na gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için sosyal donatılar yapılacak. Bu kapsamda tesislerin en kısa zamanda bitirilip ziyaretçilerin kullanımına sunulması planlanıyor.


Trabzon’un önemli turistik tabi alanlarından olan Sera Gölü, Akçaabat ilçesi Yıldızlı mevkiinde bulunuyor. 2010’da Tabiat Parkı olarak ilan edilen Sera Gölü Tabiat Parkı, Trabzon ilinin önemli tabi turistik alanlarından biri olma özelliğini taşıyor. Tabiat Parkı; gölün oluşum hikayesi, barındırdığı canlı türleri, kent merkezine yakınlığı ve insanlar için manzara seyri sağlayan özelliklerinden dolayı oldukça popüler bir konumda yer alıyor.


Milliyet


Geri Dön