28 / 03 / 2024

Trabzonspor Ortahisar Millet Bahçesi açıldı!

Trabzonspor Ortahisar Millet Bahçesi açıldı!

Trabzon'da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yerine inşa edilen spor temalı Ortahisar Millet Bahçesi hizmete açıldı.



Trabzon'da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yerine inşa edilen spor temalı Ortahisar Millet Bahçesi’nin biten 1’inci etabı, ziyarete açıldı.  Milliyet'te yer alan habere göre; Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden birinin Trabzon’a kandırıldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Trabzon’un vizyon projeleri arasında olan ve 1’inci etabı tamamlanarak açılan Ortahisar Millet Bahçesi, ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Millet Bahçesi’nde inceleme gerçekleştirdi. İncelemelere; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Karaoğlu, TRABİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gül,  KENT A.Ş. Genel Müdürü Emre Gülsever ve daire başkanları eşlik etti. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldığım günden itibaren çok yakından takip ettiğim, tamamlanması için mücadele verdiğimiz Trabzon’umuzun Ortahisar Millet Bahçesi’nin 1’inci etabının tamamlanarak hizmete açılmasından çok büyük mutluluk duyuyorum. Trabzon’a yakışan, Trabzon’un sporla bilinen özelliğine uygun bir millet bahçesi inşa ettik. Burası Türkiye’de yapılan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyon projeleri arasında yer alan millet bahçelerinden bir tanesi. Burayı diğer şehirlerde yapılan millet bahçelerinden ayıran bazı özellikler var. Burası Türkiye’nin spor temalı tek millet bahçesi. Çünkü burası Trabzonspor’umuzun yıllarca büyük başarılara imza attığı Avni Aker’imizin yerine yapıldı. Dolayısıyla biz burada Trabzonspor’un şanlı tarihini yaşatacak birtakım yapıları da oluşturduk. Buradaki tribün, Trabzonsporluların coşkuyla şampiyonlukları alkışladığı, kupaların kaldırıldığı bir mekan. Yavuz Selim Stadı’nın bulunduğu, birçok amatör maçın yapıldığı alandayız. Bizim de çocukluğumuzda gençliğimizde çok sık geldiğimiz bir yerdir. Yavuz Selim Stadı’nı da hatırlatmak istedik” dedi. 

Trabzonspor Ortahisar Millet Bahçesi açıldı!

Büyükşehir Belediyesi olarak millet bahçesine dokunuşlar yaptıklarını da anımsatan Başkan Zorluoğlu, “Millet Bahçesi’ne Trabzon’da ilkler diyebileceğimiz kaykay pisti ve 400 metrekarelik sentetik buz pateni pisti kazandırdık. Bu dokunuşlarla bu alanı çocuklarımız ve gençlerimiz için daha cazip hale getirecek şekilde dizayn etmeye çalıştık. Yine arka tarafta iki tane yapı var. O yapıları da öğrencilerin rahatlıkla gelip ders çalışabilecekleri mekanlar haline getiriyoruz. Gençlere mahsus millet kıraathaneleri oluşturduk. Gelecekler derslerini çalışacaklar ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından kendilerine ikramlarda bulunulacak” ifadelerini kullandı.

Millet Bahçesi’nin bir de 2’nci etabı olduğunu söyleyen Başkan Zorluoğlu, “2’nci etabı Orman İşletme lojmanlarının olduğu ve bizim yıktığımız 3 dönümlük bir alandan oluşuyor. Birçoğu boşaltıldı, alt sırada kalan binaların kamulaştırmasını tamamladık. İnşallah bu ay içerisinde tahliyeleri gerçekleşiyor. O binaları da bu ay içerisinde yıktığımızda burayı teras gibi denize doğru uzatacağız ve insanlar denizi görebilecekler. Aynı zamanda yapacağımız terasın altında dükkânlar oluşturuyoruz. Burada zaten var olan ticari faaliyeti de devam ettirmek istiyoruz. Buradaki esnaflarımız da onlara kiralayacağımız bu dükkânlarla ticari faaliyetlerine devam edecekler. Bu şekilde sosyal ve ticari dokuya da bir devamlılık sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi'nin inşaatı tamamlandı!


Geri Dön