19 / 04 / 2024

Trabzonspor’un stadı erken bitecek!

Trabzonspor’un stadı erken bitecek!

Trabzonspor’un yeni stadı Akyazı’da yükseliyor. Temeli Başbakan Erdoğan tarafından atılan 41 bin 513 seyirci kapasiteli stadyumun 4 tarafı kapatılırken, koltukların dizileceği zemin de yerleştirilmeye başlandı...



Trabzonspor’un yeni stadı Akyazı’da yükseliyor. Temeli Başbakan Erdoğan tarafından atılan 41 bin 513 seyirci kapasiteli stadyumun 4 tarafı kapatılırken, koltukların dizileceği zemin de yerleştirilmeye başlandı.


Temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan 41 bin 513 seyirci kapasiteli Trabzon Akyazı Stadyum ve Spor Tesisleri’nde tribünler yükseliyor. Oturma koltuklarının dizileceği zemin yerleştirilmeye başlanırken, yapılan hızlı çalışmalar sonrası stadyumun 4 tarafı kapatıldı.


Trabzonspor’un stadı erken bitecek

Akyazı Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte dünyada bir ilke imza atacaklarını belirten Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Merkezi İnşaat Proje Koordinatörü İbrahim Nacar, "Hedeflediğimiz programların bir hayli önündeyiz. Daha büyük sürprizlerimiz var. Bizim süre ile ilgili olarak bir sıkıntımız yok.


Projenin teslim tarihinden daha önce bitireceğimizi söyleyebilirim. Ancak futbol sahasının çimleriyle ilgili aşama ise bunun içinde değildir. Onun kararı ve hangi çimin kullanılacağı yönünde verilecek olan kararlar önemli. 2014 yılının Aralık ayında stadyumda inşaat çalışmasanı betireceğiz. Kaba inşaat bitti sonuna doğru geliyoruz.


Mekanik ve elektirik işlemlerimiz devam ediyoruz. Hedefimizde belirttiğimiz sürenin önündeyiz. Bir sorun çıkmaz ise 2014 yılının Aralık veya Ocak ayında stadyumun inşaat çalışmasını bitereceğiz. Ama bu burada söz konusu tarihlerde futbol oynanacak anlamına gelmiyor. Çevre düzenlemesini ve en az 5 ay gibi bir sürede çimlerin yerine oturmasını bekleyeceğiz. Trabzonspor’un 2015-2016 sezonunun ilk maçını bu stadyumda oynatmayı düşünüyoruz" dedi.


Milliyet


Geri Dön