29 / 03 / 2024

Trio'nun arkasındaki otopark Büyükşehir ve Ataşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi!

Trio'nun arkasındaki otopark Büyükşehir ve Ataşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi!

Ataşehir Trio konutlarının arkasında bulunan ve otopark olarak kullanılan alan, geçici olarak İspark otoparkı yapmak isteyen Büyükşehir Belediyesi ve yeşil alan yapmak isteyen Ataşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getirdi...




ATAŞEHİR Trio konutlarının arkasında bulunan ve otopark olarak kullanılan alan, geçici olarak İspark otoparkı yapmak isteyen Büyükşehir Belediyesi ve yeşil alan yapmak isteyen Ataşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getirdi. Büyükşehir Belediyesi daha önce Kuşdili AVM projesi için Kadıköy Belediyesi ile karşı karşıya gelmişti. Daha sonra İBB Meclisi'nden Kuşdili Çayırı'na AVM yapılmaması kararı çıkmıştı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Trio Konutları’nın arkasında bulunan ve Ataşehir Belediyesi’ne terki yapılan alan için belediyeye yazı yazarak, geçici olarak İspark otopark uygulaması yapmak istediklerini belirtti. Ataşehir Belediyesi yetkilileri ise, belirtilen alanın, 2014 imar planlarında yeşil alan olarak planlandığını ve çocuk parkı ile insanların oturabilecekleri yeşil alan yapacaklarını belirtti.


Dün sabah saatlerinde otopark olarak kullanılan alana gelen Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, otoparkı boşaltmak istedi. Ataşehir Belediyesi zabıta ekipleri ise otoparkın girişini kepçe ve iş makinaları ile kapattı. Ekipler arasında zaman zaman gerginlik yaşanırken, her iki belediye yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucu yazışmaların beklenilmesine kara verildi. Ataşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kepçe ve iş makinalarını çekerek otoparkı boşaltırken, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri de Ataşehir’den ayrıldı.  


Otopark olarak kullanılan alanın, imar planında yeşil alan olarak belirlendiğini söyleyen Ataşehir Belediyesi yetkilileri, “orası, 2014 imar planında yeşil alan olarak belirlendi. Büyükşehir Belediyesi bize bir yazı yazarak, yeşil alan düzenlemesi yapılıncaya kadar geçici olarak İspark otopark uygulaması yapmak istediklerini belirtti. Biz de, yeşil alan planında olduğu ve uygulama yapacağımız için bunu kabul etmedik.  Bu alanı, ilçe belediyesine terki yapıldığı için, biz de imar planı çerçevesinde yeşil alan uygulaması yaparak, park alanı olarak yapacağız.  Ukame kararının iptali başvurusu yaptık. Yazışmalar devam ediyor. Yazışmaların sonucuna göre ne karar verilirse o uygulanacak” dediler.


Hürriyet


Geri Dön