23 / 04 / 2024

Trump Cadde için 6 milyon dolarlık yatırım yapıldı!

Trump Cadde için 6 milyon dolarlık yatırım yapıldı!

2013'ü yenilik yılı olarak kabul eden ve logosu başta olmak üzere pek çok değişiklik yapan Mecidiyeköy'deki Trump Alışveriş Merkezi, bu değişimin pozitif sonuçlarını almaya başladı...



2013'ü yenilik yılı olarak kabul eden ve logosu başta olmak üzere pek çok değişiklik yapan Mecidiyeköy'deki Trump Alışveriş Merkezi, bu değişimin pozitif sonuçlarını almaya başladı. 


Trump Alışveriş Merkezi'nin ziyaretçi sayısı son bir yılda yüzde 70 oranında arttı. Artık günde ortalama 20 bin ziyaretçi ağırlıyor. AVM'nin dikkat çekici projelerinden biri ocak ayı başında açılması planlanan Trump Cadde olacak. İzzet Çapa'nın tasarladığı Trump Cadde için 6 milyon dolarlık yatırım yapıldı. 25 markanın yer aldığı Trump Cadde için hiçbir masraftan kaçınılmadı. Hatta AVM'nin teras katında yer aldığı için projede rüzgar mühendisleriyle çalışıldı. 


Rüzgar mühendislerinin öncelikle rüzgarların yönlerini tespit ettiğini ve projenin bu doğrultuda çizildiğini söyleyen Tnımp Tovvers Genel Müdürü Bülent Kural, "Proje doğrultusunda rüzgar kesici paneller döşendi. Bunlar özel paneller. Hava sirkülasyonunu kesinlikle kesmiyor. Yani hava geçirimsiz değil. Panellerin yüzde 60'ı kapalı, yüzde 40'ı ise hava boşluklu levhalardan oluşuyor. 

Aynca ısıtma sistemleri de döşendi. En çetin kış koşullannda dahi siz Tnımp Cadde'deki mekanlarda otunıp keyifli sohbetler geçirebileceksiniz" diyor. Trump Cadde'nin alışveriş merkezinin günlük ziyaretçi sayısına yüzde 10'luk bir artış getirmesi bekleniyor. 


AVM'nin 2014'iin ilk ayında devreye girecek diğer projesi ise KidzMondo. KidzMondo bir çocuk şehri. Alışveriş merkezinin özel çocuk katında toplam 4 bin metrekarelik bir alana açılacak olan KidzMondo'nıın yatırım bedeli 10 milyon dolar. Projeyi ilk yılda 600 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor. Kural, KidzMondo ve Trump Cadde projelerinin devreye girmesi ve gelecek yeni markalarla birlikte günlük ziyaretçi sayısının 25 bin seviyesine çıkmasını hedeflediklerini söylüyor.



EKONOMİST


Geri Dön