26 / 04 / 2024

TSB Elazığ ve Malatya’da hasar görenlerin yanında!

TSB Elazığ ve Malatya’da hasar görenlerin yanında!

Elazığ'da 6.8 büyüklüğündeki depremde bir çok evde hasar meydana geldi. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli Elazığ ve Malatya’da hasar ödemelerinin en kısa zamanda sigortalılara ulaşmasını sağlayacaklarını ifade etti...



Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen ve yıkımlara neden olan depremin ardından hasar ödemelerinin en kısa zamanda sigortalılara ulaşmasını sağlayacakları açıklamasında bulundu. Benli, “Bu bizim en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Mİlliyet'te yer alan habere göre;  Elazığ ve Malatya’da meydana gelen ve yıkımlara neden olan depremin ardından Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli'den açıklama geldi. 

“En büyük sorumluluğumuz hasar anında sigortalıların yanında olmaktır” diyen TSB Başkanı Atilla Benli, Elazığ ve Malatya‘da hasar ödemelerinin en kısa zamanda sigortalılara ulaşmasını sağlayacaklarını dile getirdi. 

Eksperler iş başında

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifa dileyen Benli, “Başta AFAD ekipleri olmak üzere bölgede arama kurtarma çalışması yürüten tüm ekiplere, barınma ve sağlık hizmeti veren tüm kurum ve çalışanlarına kolaylıklar diliyoruz” dedi. Depremde evi, aracı, iş yeri, eşyaları hasar gören sigortalılara çağrıda bulunan Atilla Benli, “Öncelikli olan arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sigorta şirketlerinin hasar eksperleri ihbarda bulunan sigortalıların zararlarını tespit edecek. Hasar ödemelerinin en kısa zamanda sigortalılarımıza ulaşmasını sağlayacağız. Sektör olarak hasar anında sigortalıların yanında olmak en büyük sorumluluğumuzdur” diye konuştu.

Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu belirten Benli şöyle dedi:

Zorunlu deprem sigortası

“Depreme karşı yapısal ve yapısal olmayan önlemleri almanın yanı sıra evimizi, işyerimizi sigorta teminatıyla güvenceye almamız da şart. Sigorta teminatı vatandaşımıza depremden sonra hasar tazminatını alıp hayata kaldığı yerden devam etme şansı veriyor. Elazığ’daki 123 bin 310 konutun % 34.5 yani 42 bin 972 adedinin, Sivrice’de 123 konutun Zorunlu Deprem Sigortası bulunuyor. Vatandaşlarımız DASK’a başvurarak hasar tespiti yaptırıp zararını karşılayabileceklerdir.”

Elazığ'daki 42 bin 972 konutun sigortası var!


Geri Dön