26 / 04 / 2024

TSKB GYO 1 Nisan'da halka açılıyor

TSKB GYO 1 Nisan'da halka açılıyor

Türkiye Sinai Kalkınma Bankası "TSKB" Gayrimenkul Yatırım Ortaklğı (GYO), 1 ve 2 Nisan'da halka arz edilecek



Türkiye Sinai Kalkınma Bankası "TSKB" Gayrimenkul Yatırım Ortaklğı (GYO), 1 ve 2 Nisan'da halka arz edilecek. Halka arz fiyat aralığı 1.05-1.16. sermaye artırımı metoduyla arz gerçekleştirilecek. Talep gelmesi durumunda halka arz oranı yüzde 38.33 oranına çıkabilecek. Halka arz TSKB ve Yatırım Finans Liderliğinde gerçekleştirilecek.

Başvuru noktaları;
1. Yatırım Finansman
2. Acar Yatırım
3. Alternatif Yatırım
4. Ata Online
5. Ata Yatırım Menkul Değerler
6. Anadolu yatırım
7. Bizim Menkul Değerler
8. Camiş Menkul Değerler
9. Delta
10. Deniz yatırım
11. Finans Yatırım
12. Garanti Yatırım
13. Gedik Yatırım Menkul Değerler
14. Global
15. Halk Yatırım
16. Şeker Yatırım
17. Tacirler
18. Tekstil Menkul Değerler
19. Turkish Yatırım
20. Vakıf Yatırım
21. Yapı Kredi
22. Ziraat Yatırım
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulis.com

TSKB GYO halka açılıyor
TSKB GYO'nun yüzde 33.33 oranındaki hissesi için bugün ve yarın talep toplanacak

Halka arzın ardından TSKB GYO'nun yüzde 33.33 oranında hissesi 7 Nisan'da İMKB'de kote olup, 9 Nisan'da ise işlem görmeye başlaması bekleniyor. Ortakların rüçhan hakkının kısıtlanması yöntemiyle 50 milyon lira sermaye aktarımı yapılacak.
TSKB GYO'nun 200 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanı içinde mevcut ödenmiş sermayesini 100 milyon liradan 150 milyon liraya çıkarmak için başlatılan halka arzda, şirket hisse senetleri 1.05-1.16 lira fiyat aralığında satışa sunuluyor. Halka arzla nominal değerdeki yüzde 50'lik kısım yurtiçi bireysel, yüzde 2'lik kısım yurtiçi kurumsal, yüzde 48'lik kısım yurtdışı yatırımcılara ayrıldı.
TSKB Genel Müdürü Korkut Ün, ilk özel sermayeli yatırım ve kalkınma bankası TSKB'nin gerçekleştirdiği 2010'un ilk halka arzı için yurtiçi ve yurtdışından ciddi ilgi bulunduğuna dikkat çekerek, büyüme odaklı yatırım stratejileri kapsamında her yıl en az bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.
Milliyet

Hisse satışından 53 milyon lira toplayacak projelere yatıracak 
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) yüzde 96 oranında iştiraki olan TSKB GYO hisselerin yüzde 33'ünü halka arz edecek.

Ödenmiş sermayesini 100 milyon TL'den 150 milyon TL'ye çıkartılması yöntemiyle yapılacak halka arzda 1.05-1.16 TL fiyat aralığından bugün ve yarın iki gün süreyle talep toplama işlemi gerçekleştirilecek. 9 Nisan'da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmesi beklenen şirketin halka arz fiyat aralığına göre arzdan 53-58 milyon TL arasında gelir bekleyen TSKB GYO halka arz gelirini başta  Adana  şehir oteli yatırımı olmak üzere yeni projelerde kullanacak.

279 milyon TL düzeyinde
TSKB GYO Genel Müdürü Korkut Ün, "TSKB GYO'nun portföyü kira geliri getirisi olan toplam yaklaşık 20 bin metrekare büyüklüğündeki Fındıklı ofis binaları ile Karaköy'deki Tahir Han binası, Pendik'te yer alan 80 bin metrekare kapalı alan üzerinde 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Pendorya AVM ve Adana şehir merkezindeki üzerinde şehir oteli geliştirme çalışmaları sürdürülen arsadan oluşuyor. Sözkonusu gayrimenkullerin değeri yaklaşık 279 milyon lira düzeyinde" diye konuştu.

Her yıl en az bir proje
TSKB GYO olarak portföyde kalıcı olarak yer alacak ev uzun dönemli gelir sağlayacak büyüme hedeflerine odaklandıklarını anlatan Ün, sözlerine şöyle devam etti: "Bu çerçevede, her yıl en az yeni bir porjeye başlamayı planlıyoruz. Şirket olarak tiracir gayrimenkul ağırlıklı olmak üzere doğru caoğrafyalarda geniş yelpazeli bir portföy hedefliyoruz. Özellikle ticari gayrimenkullerde çeşitlendirmeye giderek sektörün önde gelen oyuncuları arasına girmeyi amaçlıyoruz."
Hürriyet

TSKB GYO halka arz için talep toplamaya başlıyor
2010'DA borsaya adım atan ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) şirketi TSKB GYO olacak. Şirketin yüzde 33.3'ü yatırımcılara açılırken, talepler 1- 2 Nisan tarihleri arasında toplanacak. Arz için belirlenen fiyat aralığı 1,05-1,16 TL olurken, halka arzdan şirketin kasasına asgari 52.5 milyon lira girmesi bekleniyor. Halka arzda tahsis grupları yüzde 48 kurumsal yatırımcılar, yüzde 50 yurtiçi bireysel yatırımcılar, yüzde 2 ise yurtiçi kurumsal yatırımcılar olarak belirlenirken, sağlanacak gelir yeni projelerin finansmanında kullanılacak. TSKB GYO Genel Müdürü Korkut Ün, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada stratejilerinin büyüme odaklı olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda her yıl en az bir yeni projeye başlamayı planladıklarını ifade etti. Ün, halka arza hem yurt içinden hem yurt dışından ciddi ilgi olduğunu kaydetti.
Sabah

Halka arz geliriyle yatırım yapacak
1-2 Nisan tarihlerinde talep toplama yöntemiyle halka arz edilecek olan TSKB GYO, elde edilecek 53-58 milyon lira geliri, yeni projelerin finansmanında kullanacak

TSKB GYO hisse senetleri, 1-2 Nisan 2010 tarihlerinde talep toplama yöntemiyle halka arz edilecek. TSKB Genel Müdürü Korkut Ün, halka arz ile mevcut ortakların rüçhan hakkının kısıtlanması yöntemiyle 50 milyon lira sermaye artırımı yapılacağını söyledi. Ün, yüzde 33,33 oranında hissenin 9 Nisan'da işlem görmeye başlayacağını belirtti.

YÜZDE 48'İ YURTDIŞINA
Ün, ödenmiş sermayesini 100 milyon liradan 150 milyona çıkartmak için başlatılan halka arzda, şirket hisse senetleri 1,05-1,16 lira fiyat aralığında satışa sunulacağını ifade etti. Nominal değerdeki yüzde 50'lik kısım yurtiçi bireysel, nominal değerdeki yüzde 2'lik kısım yurtiçi kurumsal, yüzde 48'lik kısmın da yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldığını anlatan Ün, 'Beklenen 53-58 milyon lira gelir, başta Adana'da otel yatırımı olmak üzere yeni projelerde kullanılacak' dedi.

Her yıl en az bir projeye başlayacak
KORKUT Ün, TSKB GYO'nun gayrimenkul portföyün değerinin yaklaşık 278 milyon lira olduğunu ifade ederek, 'Portföyümüz Fındıklı ofis binaları, Karaköy'deki Tahir Han binası, Pendorya AVM ve Adana'da 3 bin 600 metrekarelik arsadan oluşuyor' dedi. TSKB GYO'nun aktif büyüklüğünün 298 milyon, özsermayesinin ise 164 milyon liraya ulaştığını aktaran Ün, her yıl en az bir yeni projeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.
Şenay Büyükköşdere / Akşam


Geri Dön