23 / 04 / 2024

TÜED Başkanı’ndan emekli maaşı talebi! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine yükseltilecek mi?

TÜED Başkanı’ndan emekli maaşı talebi! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine yükseltilecek mi?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, memur emeklileriyle SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki emekli maaşı makasının her geçen yıl arttığını ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini istedi.



"TOPLUMDA EN DÜŞÜK GELİRE SAHİP KESİM EMEKLİLER"

AA’da yer alan habere göre, TÜED Başkanı Ergün, 1,5 milyon emeklinin, en düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 TL’yle geçinmeye çalıştığını belirterek, bu emekli grubunun toplumda en düşük gelire sahip kesim olduğunu kaydetti.

TÜED Başkanı’ndan emekli maaşı talebi! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine yükseltilecek mi?

Asgari ücretlilerin 4 bin 253 TL’yle geçinemediği ortamda emeklilerin aylık 2 bin 500 TL ile geçinmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Ergün, şöyle konuştu:

 " 2002'nin Aralık ayında 184,25 TL olan asgari ücret, 2022'nin Ocak ayına kadar 23 kat arttı ve 4 bin 253 TL’ye yükseldi. Aynı dönemde en düşük emekli aylığıysa sadece 10 kat arttı. Bugün 1,5 milyon emekli, en düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 TL’yle geçinmeye çalışıyor. Dolayısıyla 1,5 milyon emeklinin geliri, asgari ücretin 1753 TL altında. En düşük emekli maaşı ivedilikle asgari ücret seviyesine yükseltilmeli."

Emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz emekli maaşı zammı belli oldu mu? Hemen zamlı emekli maaşınıza bakın!

Emekli maaşları bayramdan önce yatırılacak mı? Memur maaşları ne zaman yatacak?

Dört gözle bekleniyordu! Bankaların emekli promosyon yarışı hızlandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön