20 / 04 / 2024

TUI Antalya'ya yatırım yapacak!

TUI Antalya'ya yatırım yapacak!

Yunanistan ve İspanya'ya talep azaldı TUI uçağı yönünü Türkiye'ye çevirdi



Turizmde, yaşadıkları kriz nedeniyle İspanya ve Yunanistan'da yaşanan talep azalması Türkiye'ye yarayacak. Antalya'da faaliyet gösteren beş yıldızlı otel Ela Quality Resort Genel Müdürü Vadi Karatopraklı, turizmdeki rakiplerimiz İspanya ve Yunanistan'daki talep azalmasının Antalya'ya yarayacağını belirterek, "Talep Türkiye'ye kaydı. Bu nedenle Avrupa'nın en büyük tur operatörleri TUI ve Neckermann da bu iki ülkeye olan uçaklarını iptal edip Türkiye'ye yönlendirdiler" dedi.

Karatopraklı, sezonun başlangıcı öncesinde Antalya'da satışların artıda olduğunu dile getirerek, bu yıl turizmde cirosal ve sayısal açıdan parlak geçen 2008 yılı rakamlarının yakalanacağını kaydetti. Almanya, Belçika ve Hollanda'dan bu sezon için rezervasyonların çok iyi olduğunu da aktaran Karatopraklı, "Rusya'ya da bakıyoruz. Geçen yıl krizden etkilendiler ama Ruslarda sorun yok gibi. Bağımsız Devletler Topluluğu pazarı bu yı iyi olacak. Bu pazarlar biraz son dakikada belli oluyor. Ama otel dolulukları 2008 yılını yakalayacak" diye konuştu.

Villalara talep yüksek
Vadi Karatopraklı, Ela olarak 2008 yılı rakamlarını ve geçen yıla göre yüzde 15'lik ciro artışını yakalamayı hedeflediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Avrupa'dan beklentimizin üzerinde rezervasyon aldık. Ağırlanan turist ortalaması yüzde 30 Avrupalı, yüzde 30 Rus, yüzde 24'de farklı milletlerden oluşuyor. Doluluğun yüzde 15'i de yurtiçi pazardan geliyor. Villalarımıza da talep var. 6 bin dolardan başlayan geceleme fiyatları olan villara Türkiye'den ve yurtdışından pek çok ünlü isim talep gösteriyor. Yüzde 15'i Türkiye'den doluyor." Karatopraklı, geçen yıl doluluklarının yüzde 80 olduğunu belirterek, "Bu yıl hedef yüzde 90. Yaz sezonu için yüzde 35 oranında erken rezervasyon yaptık. Sezonda doluluk yüksek" dedi.

Çalışan eğitimi için akademi kurdu
TURİZMDE insana yatırım felsefesini benimsediklerini kaydeden Vadi Karatopraklı, hizmette kalite bilincini tüm çalışanlara aşılamak amacıyla henüz inşaaat aşamasındayken Akademi Q'yu faaliyete geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Seçilen elemanlar eğitime tabii tutuldu. Akademi Q mezunlarıyla hizmet vermeye başlayan otelde Academy Q II hayata geçirildi. Bazı otellerin kış aylarında kapılarına kilit vurduğu bölgede uzun vadeli bir yatırım yaptık."

Özak İstanbul'da yeri buldu otel yapacak
BEŞ yıldızlı ve 1200 yatak kapasiteli Ela Quality Resort'u üç yıl önce 150 milyon dolarlık yatırımla kuran Özak Grubu, İstanbul'da da otel açıyor. Vadi Karatopraklı, grubun İstanbul'daki otel yeri arayışının sonuçlandığını belirterek, "Şu anda açıklayamayacağım bir yerde bir otel yatırımı kesinleşti. Diğeri için de görüşmeler sürüyor. Bu da kesin gibi. Uluslararası zincirlerin de bu konuda gruba başvuruları var" dedi.
Hanife Baş / Hürriyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Turizmi bizden öğrenen Mısır, en büyük rakibimiz 
Akdeniz ülkeleri arasındaki yaz turisti çekme yarışında Mısır yeni oyuncu olarak dikkati çekiyor. Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, "Turizm işini bizden öğrenen Mısır şimdi en büyük rakibimiz oldu. Hem Almanya hem Rusya pazarında hemen peşimizden geliyor." diyor. 
 
Yola yeni çıkan Mısır, yaz sezonunun uzun olmasının avantajını kullanıyor. Ancak 100 milyon doların üzerinde yatırımla yapılan oteller, Türkiye'nin avantajı. Karatopraklı, otelcilik işinin prosedürlerle yürüdüğünü, dolayısıyla Mısır'ın bunu başarmasının zaman alacağını belirtiyor. Türkiye'nin kış turizminin artması için de uluslararası marka zincirlerin buraya yatırım yapması gerektiğini ifade ediyor. Türk otellerinin Avrupa standartları üzerinde çalıştığını, kendilerinin yüksek fiyat ödeme kabiliyeti olan müşteri profiline hitap ettiklerini vurgulayan Karatopraklı. "İspanya, Yunanistan ve Türkiye sıralamasında ilk sıraya oynuyoruz." diye konuşuyor. En çok turist gelen ülkeler sıralamasında Almanya ilk sırada. Bu ülkeyi Rusya, Belçika takip ediyor. 2010'da turist sayısının yüzde 20 artış beklentisinin hâkim olduğunu iade eden Karatopraklı, "Sektörün iyi olduğu 2008 senesi rakamlarına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Fiyatlarda da yüzde 10 artış gerçekleşir. Profili renklendirmek için İran'a gideceğiz." şeklinde konuşuyor.

Ela Quality Otel, standart odalarının dışında gecesi 6 bin 500 dolar olan 1.000 metrekarelik Sultan Palace ve 4 bin dolarlık 400 metrekarelik Ela Palace villalarında devlet başkanlarını ağırlıyor. Çocuğuyla tatil yapanlar için özel programlar sunuyor. Kışın doluluk oranının yüzde 30'lara gerilediğini belirten Karatopraklı, kışın giderlerini çıkarmaya çalıştıklarını, kışın ciro payı, ecri misil ve çalışanlardan sigorta bedeli almasın diye devletten talepte bulunduklarını söylüyor.
Serkan Şahin / Zaman

Türk turizmcisi komşudaki krizi de fırsata çevirecek
Ela Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, Yunanistan'dan vazgeçen turistlerin çekilmesi için fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti
TURİZMCİLER, Türkiye'nin turizmdeki en büyük rakiplerinden Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik krizi fırsata çevirmeye çalışıyor. Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, Yunanistan'dan vazgeçen turistlerin Türkiye'ye çekilmesi için fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.Türkiye'nin rakibi olarak öne çıkan İspanya ve Yunanistan'da 2010 rezervasyonlarında yüzde 15 seviyelerinde gerileme yaşandığına dikkati çeken Karatopraklı "Bu rakamlar Türkiye'ye olumlu yansıyacak. Yunanistan ile çalışan bazı tur operatörleri, uçaklarını Türkiye'ye yönlendirmeye çalışırken, bizler de bu durumu fırsat bilerek gerekli hamleleri yapmalıyız" dedi. Grup olarak büyüme kararı aldıklarını vurgulayan Karatopraklı, "İstanbul'da resort alanında gelişeceğiz, ilk otelimiz bir yıl içinde açılacak'' dedi.

Başbakanlara geceliği 6.800 dolarlık özel tatil
ELA Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, 24 ülkeden misafir ağırladıklarını, bunların yüzde 15'inin Türk olduğunu belirtti. Karatopraklı ''Bizim, Sultan Palace ve Ela Palace denen, geceliği 6 bin 800 doları bulan çok üst düzeye hitap eden konseptimiz var. Bunlarda özel yüzme havuzu, SPA, özel hizmet veren çalışanları var. Buralarda başbakanlar, cumhurbaşkanları, iş adamları, üst düzey bürokratlar tatil yapabiliyor'' diye konuştu.
Sabah

Bu yaz komşudan vazgeçen turistleri Türkiye'ye çekelim  
Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı komşumuz Yunanistan'a rezervasyonların gerilemesi nedeniyle tur operatörlerinin uçaklarını Türkiye'ye yönlendirdiğini söyledi

Özak Tekstil'in turizm yatırımlarından Ela Quality Resort, sezona iddialı başladı. Antalya Belek'te 2007 yılında açılan otelin Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, golf, sağlık, kongre turizmi ve özel tatil paketleri ile sürdürülebilir başarıya odaklandıklarını açıkladı. Yaklaşık 150 milyon dolarla bölgedeki en büyük yatırımlardan biri olan otel, misafirlerine doğunun gizemli dünyasının batılı bakış açısıyla yorumlandığı; Türk misafirperverliğinin ihtişamlı mimari ile birleştirildiği bir 21. yüzyıl sarayında tatil vaat ediyor. Yunanistan'a rezervasyonların gerilemesi nedeniyle tur operatörlerinin uçaklarını Türkiye'ye yönlendirdiğini aktaran Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, bu ülkeden vazgeçen turistlerin Türkiye'ye çekilmesi için herkesin birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Türkiye'de turizm sektörünün 2008 yılındaki başarıya ve kapasiteye ulaşmasının mümkün görünmediğini söyleyen Vadi Karatopraklı, 2010'un 2009'a göre daha iyi rakamlarla tamamlanacağını düşünüyor. Mısır'ın turizmdeki yükselişine dikkat çeken Karatopraklı, "Mısır, Türkiye'ye rakip olmaya başladı. Hem Almanya hem Rusya pazarında peşimizden geliyor. Bu duruma Mısır'daki büyük zincirlerin etkisi büyük... Türkiye'de potansiyelin artması için zincir markaların yatırım yapması gerek" dedi. 2010 yaz sezonunda İspanya ve Yunanistan'ın büyük ölçüde cazibesini kaybettiğini izlediklerini açıklayan Karatopraklı, Ela Quality Resort'un 2010 yılında misafir profilini çeşitlendirme yolunda adımlar attığını sözlerine ekledi. Lüks arayan Avrupalı, Rus ve Türk misafirlerin ağırlıklı olarak tercih ettiği Ela Quality Resort, İsrail pazarında yaşanan kaybı İran, Suriye ve Lübnan'dan gelecek misafirlerle telafi etmeyi planlıyor. 
Türk müşteri erken rezervasyon yapsın
"Türk turizmini bizim gibi lüks ve kaliteli oteller geliştirecek" diyen Vadi Karatopraklı daha fazla lüks arayanlar için tasarlanan iki farklı tarz odayı şöyle anlattı: " Özellikle devlet başkanlarının tercihi Sultan Palace suitlerimiz. İki adet bulunan bu özel suitler, bin metrekare ve gecelik fiyatları 6.800 dolar. Ela Palace suitlerimiz ise 400 metrekare, bu suitlerin geceliği ise 4 bin-5 bin dolar aralığında değişiyor. Özellikle Haziran, temmuz ve ağustos aylarında yoğun ilgi gören bu villa tipi odalarımızda bir iki ay kalanlar da oluyor; bir hafta kalanlar da... Anadolu'dan gelen bu ayrıcalığı yaşamak isteyen pek çok işadamı var."  12 ay boyunca faaliyette olduklarının da altını çizen Karatopraklı, Ela Quality Resort'ta tatil ayrıcalığını yaşamak isteyen Türk misafirlere erken rezervasyon tavsiyesinde bulundu.
Oya Yalıman / Akşam

Yunanistan'dan vazgeçen turist Türkiye'ye gelir
Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, Yunanistan'dan vazgeçen turistlerin Türkiye'ye çekilmesi için çalışılması gerektiğini söyledi

Dünyadaki ekonomik krize rağmen Türkiye'nin turizm potansiyelinin geliştiğini aktaran Antalya'daki Ela Quality Resort Belek Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, bu sezon gelir anlamında 2008'e göre yüzde 10 seviyesinde bir artış beklediklerini söyledi.

Karatopraklı, Türkiye'nin rakibi olarak öne çıkan Yunanistan ve İspanya'nın 2010 yılı rezervasyonlarında yüzde 15 gerileme yaşandığına dikkat çekerek, bu ülkelerden vazgeçenlerin Türkiye'ye çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.

REZERVASYONLARDA YÜZDE 15 ARTIŞ
Almanya, Belçika ve Rusya'dan yüzde 15'leri bulan rezervasyon artışı olduğunu dile getiren Karatopraklı, "Bu gelişmeler Türkiye'ye olumlu yansıyacak. Tur operatörleri uçaklarını Türkiye'ye yönlendirmeye çalışırken, biz de bunu fırsat bilerek gerekli hamleleri yapmalıyız. Buradan alacağımız pay, bize yeni ufuklar ve pazarlar açabilir. Ruslarla ilgili tur şirketleri de 2008'in üzerinde rezervasyon planladı. 2010, yeniliklere gebe olabilir" şeklinde konuştu.

YENİ OTELLER İSTANBUL'DA
Geçtiğimiz sezonu yüzde 80 doluluk oranıyla tamamlayan Ela Quality Resort Hotel'in bu yıl yüzde 90 doluluk hedeflediğinin altını çizen Vadi Karatopraklı, turizm alanında büyüyeceklerini de vurguladı.

Karatopraklı, "Şu anda İstanbul'da iki tane projemiz var. Bunlardan biri kesinleşti. Diğerinde ise yüzde 70'lik yol alındı. Bunlarla ilgili olarak Avrupalı yatırımcılarla da görüşüyoruz. İstanbul'da resort alanında gelişeceğiz. İlk otelimiz bir yıl içinde açılacak" dedi.
Posta

'Yunanistan'dan vazgeçen turisti bize çekelim'
TURİZMCİLER, Türkiye'nin turizmdeki en büyük rakiplerinden Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik krizi fırsata çevirmeye çalışıyor. Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, Yunanistan'dan vazgeçen turistlerin Türkiye'ye çekilmesi için fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İspanya ve Yunanistan'da 2010 yılı rezervasyonlarında yüzde 15 seviyelerinde gerileme yaşandığına dikkati çeken Karatopraklı, "Bu2 ülkede rezervasyonlar gerilerken, bizde özellikle Almanya, Belçika ve Rusya'dan yüzde 15'leri bulan rezervasyon artışı sektörümüze umut veriyor'' dedi. Karatopraklı, sektörde büyüyeceklerini söyledi.
Takvim


Geri Dön