17 / 04 / 2024

Tüketici güven endeksi 21 ayın zirvesinde!

Tüketici güven endeksi 21 ayın zirvesinde!

Tüketici güven endeksi, temmuzda geçen aya göre yüzde 4 yükselerek yaklaşık 2 yılın zirvesi olan 73,1 seviyesine yükseldi



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) iş birliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, temmuzda geçen aya göre yüzde 4 artış kaydetti.
 
Entegral Yatırım Araştırma Uzmanı Aylin Cevizci, konut satın alma veya inşa ettirme ihtimalinin gelecek 12 aylık dönem için yüzde 12,4'lük düşüş kaydettiğini ifade etti. Cevizci, düşüşün ana nedenleri arasında artan üretici maliyetleri, konut fiyatları ve yükselen kredi faizlerinin de etkili olduğunu vurguladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvci Tokalı ise tüketici güvenindeki toparlanmanın daha çok gelecek dönem beklentilerindeki düzelmeden kaynaklandığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; "Mevcut durum da dayanıklı tüketim malı almak için uygun görülüyor ancak işsiz sayısı ve enflasyondaki kötüleşmenin devam edeceği düşünülüyor. Konut alma olasılığı da düşüyor."


Geri Dön