25 / 04 / 2024

Tülay Araz İznik çinilerini kumaş üzerine yorumladı!

Tülay Araz İznik çinilerini kumaş üzerine yorumladı!

Tülay Araz geleneksel Türk el sanatları ve Türk kültürüne tutkusundan hareket ederek İznik çinileri desenlerinden aldığı ilhamı, yöresel el kumaşlarıyla birleştirdiği sergisini Nişantaşı Sofa Otelde açıyor



Tülay Araz geleneksel Türk el sanatları ve Türk kültürüne tutkusundan hareket ederek İznik çinileri desenlerinden aldığı ilhamı, yöresel el kumaşlarıyla birleştirdiği sergisini Nişantaşı Sofa Otelde açıyor.

Osmanlı desenlerine, İznik çinilerine ve geleneksel el sanatına meraklı sanatseverlerin görebileceği sergi 5 Aralık 2011 tarihinde gerçekleşecek. Sergi Saat 16.00 ile 19.00 saatleri arasında görülebilir.

TARAZ ve TÜLAY ARAZ hakkında:
Tülay Arazın geleneksel Türk el sanatları ve Türk kültürüne tutkusunun haute couture vizyonuyla birleşmesinin ürünü. İznik çinilerinin olağanüstü desenlerinden ilham alan TARAZ koleksiyonundaki her ürün el işlemesi ve her biri, Osmanlı padişahlarının zevce ve kızlarının adlarını taşıyor. Ürünler, hikayeleri ve desenlerinin hangi cami ya da müzeden esinlenerek oluşturulduğunu anlatan bir yazıyı içeren özel bir pasaportla birlikte satılıyor. Tülay Araz işlemelerinde gümüş ve altın simler dışında, metal parçalar ve Swarovski kristallari de kullanarak, haute couture ruhunu örtülere, yastıklara taşıyor. TARAZ, 2012 Kış Koleksiyonu dışında, müşterilerden gelecek talepler doğrultusunda, seçilen kumaş ve ipliklerle kişiye özel tasarımlar yaratıyor.

Almanyada mimarlık eğitimi alan Tülay Araz, Türkiyeye dönüşünün ardından da uzun süre mimar olarak çalıştı. Daha sonra mümessillik sektöründe bir Amerikan şirketinin müdürlüğünü üstlendi, ancak içindeki sanat ve tasarım aşkı TARAZın ortaya çıkış hikayesine zemin hazırladı. Almanyada büyüdüğünden Türk kültürüne büyük ilgi duyan ve çok etkilendiği İznik çinilerini daha sonraki yıllarda hem çizimlerinde, hem de tasarımlarında kullandı. Resim eğitimi de alan Tülay Araz, 7 kişisel sergisinin dışında 10a yakın karma sergiye de katıldı.


Geri Dön