26 / 04 / 2024

Tulip Turkuaz: Emlak Konut projemize işgal girişiminde bulundu

Tulip Turkuaz: Emlak Konut projemize işgal girişiminde bulundu

TOKİ iştiraki Emlak Konut A.Ş, TulipTurkuaz projesinin tahliye girişimine bir yenisini ekledi...



İşte Tulip'ten yapılan açıklama;

TOKİ iştiraki Emlak Konut A.Ş, mahkeme kararı olmaksızın TulipTurkuaz projesinin tahliye girişimine bir yenisini ekledi. 24 Haziran günü 400 çevik kuvvet polisi ve iki panzer eşliğinde şantiyeye gelen Emlak Konut A.Ş yetkilileri, ellerinde mahkeme kararı olmadan şantiyeye el koymak istedi.

Tulip Gayrimenkul ise Emlak Konut A.Ş'nin mahkeme kararı olmaksızın şantiye alanını tahliye girişimi konusunda Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. Cumhuriyet Savcılığı, bu şikayet üzerine Emlak Konut A.Ş ve Başkanı Murat Kurum hakkında soruşturma başlattı.

Tulip Gayrimenkul, Emlak Konut A.Ş'nin TulipTurkuaz projesini haksız ve kanunsuz fesih kararına karşılık dava açtı. İlk duruşma 30 Haziran 2010 tarihinde görülecek. Emlak Konut A.Ş'nin ilk duruşmanın görüşülmesine günler kala, mahkeme gününü beklemeden ve ellerinde hiç bir mahkeme kararı olmadan tahliye için şantiye alanına gelmesi, kanunsuzluklarının ve art niyetlerinin bir kanıtı daha oldu. 

Emlak Konut A.Ş, 24 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirdiği tek taraflı kanunsuz fesih girişiminden bu yana Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu'nun talimatıyla projenin şantiyesine 4 ayrı işgal girişiminde bulundu. Sonuncusu dün gerçekleşen işgal girişiminde Emlak Konut A.Ş, 400 polis ve  TOKİ  güvenliği olduğunu iddia eden ama bu konuda herhangi bir evrak ibreaz edemeyen, kimliği ve sıfatları belli olmayan 60-70 kadar şüpheli kişiyle kanunsuz olarak şantiyeyi işgal etmek istedi.

TulipTurkuaz Projesinde gelinen bu nokta, Emlak Konut A.Ş'nin devleti kendi kanunsuzluklarına alet etmekten çekinmediğinin ve mesnetsiz nüfuz kullanımının açık bir örneğidir. TULIP Gayrimenkul'ün yabancı sermaye olarak çektiği eziyet devam etmektedir. Haklı davamızda kanunlar nezdinde hareket ederek, sonuna kadar hakkımızı arayacağımızı kamuoyuna bildiririz. 

Saygılarımızla,

TULİP GAYRİMENKUL

İlgili haber

Emlak Konut, Tulip Turkuaz projesinin şantiyesini tahliye etmeye çalışıyor


 


Geri Dön