29 / 03 / 2024

Tulip Turkuaz projesi İngiltere'de satışa çıkıyor

Tulip Turkuaz projesi İngiltere'de satışa çıkıyor

Londra'da satış ofisi açan Tulip Gayrimenkul, projelerini tanıtmak için önemli İngiliz yayınlarını İstanbul'da ağırladı



Londra'da satış ofisi açan Tulip Gayrimenkul, TulipTurkuaz, Tulip Towers ve Tulip360 projelerini tanıtmak ve Türkiye'nin emlak konusundaki potansiyelini anlatmak için aralarında The Times, Sunday Express ve BBC News gibi önemli İngiliz yayınlarını İstanbul'da ağırladı. Gezi kapsamında 13 Şubat Cumartesi günü Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, Tulip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Mertoğlu ve İngiliz basını yer aldı.      

Gezi kapsamında 13 Şubat Cumartesi günü Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, Tulip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Mertoğlu ve İngiliz basını yer aldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iştiraki Emlak GYO'dan ihale alan ilk yabancı ortaklı emlak geliştirme şirketi Tulip Gayrimenkul, Londra ofisi açılışı kapsamında düzenlediği basın gezisinde İngiliz basınından 10 farklı yayın yer aldı. Bu gezi çerçevesinde Tulip Gayrimenkul, yabancı basına bir yandan Mart 2010'da Londra'da satışa çıkacak TulipTurkuaz projesini daha detaylı tanıtırken, bir yandan da Tulip Towers, Tulip 360 projeleri, Türkiye'deki yatırım potansiyeli ve emlak sektörü hakkında bilgi aktardı. 

Basın toplantısında devam eden projeleri ve sektör hakkında bilgi veren Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, “TulipTurkuaz projemizi son birkaç aydır uluslar arası platforma taşıma çalışması içindeyiz. Bilindiği üzere Körfez ülkeleri, Almanya, Hollanda, Belçika ve Rusya'da satışa başlamak üzere çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Londra'da bir satış temsilciliği organize ettik. TulipTurkuaz, Mart 2010'da İngiltere'de de satışa çıkacak. Hedefimiz 2011 yılı ortasına kadar İngiliz ev alıcısı ve yatırımcılarına TulipTurkuaz projesinden 100 adet ev satmaktır. Özellikle projemize Ocak 2010 ayında yurt içinden çok büyük talep gelmesi ve satışlarımızda çok büyük ivme yakalamamızdan dolayı, bu rakamı bu seviyede tutmayı uygun gördük” dedi.

Basın toplantısına konuşmacı olarak katılan Egemen Bağış ise Avrupa Birliği(AB) süreci konusunda önemli açıklamalarda bulundu. AB'ye üyelik konusunda son dönemlerde çok önemli adımlar atıldığını dile getiren Bağış, “Türkiye 2010 yılında dünyanın en hızlı büyüyen 3 ekonomisinden biri olacak. OECD verilerinde de bu açık bir şekilde görülmektedir. Son yıllarda Türkiye'de yaşanan ekonomik, siyasi ve sosyokültürel gelişmeler ile AB standartlarının oluşturulduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“Türkiye AB için bir çözüm”
Bağış, Türkiye'nin genç iş gücü, canlı ekonomisi, enerji kaynakları ve stratejik konumu itibariyle AB için bir çözüm olduğunu dile getirdi. Konuşmasında Emlak sektörüne de değinen Bağış, Türkiye'nin emlak yatırımı için güvenli bir ülke olduğunu belirtti.

Tulip Gayrimenkul;

Gayrimenkul sektöründe 111 yıllık deneyime sahip olan Hollanda merkezli Van Herk ve Panogra Group ortaklığındaki Tulip Gayrimenkul, 2009 yılında TulipTurkuaz projesini hayata geçirdi. İstanbul'un yeni ve gözde yerleşim bölgesi Ispartakule'de inşa edilen TulipTurkuaz,  TOKİ  iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesinde, Türkiye'nin ilk enerji tasarruflu Bio-İklimsel konut projesidir. Dünyaca ünlü mimar Ken Yeang tarafından projelendirilen TulipTurkuaz, 11 blokta 1150 konuttan oluşuyor.

Konvansiyonel inşaat sistemi ile imal edilen bloklarda; 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 3+1 dubleks daireler olmak üzere 5 farklı daire tipi bulunmaktadır. 58 m2 ile 219 m2 arasında büyüklükleri olan bu daire tipleri 32 farklı seçenek imkanı sunarak geniş bir ürün yelpazesi oluşturmaktadır.

TulipTurkuaz'daki farklı daire tiplerinin satış fiyatları ise 113.000 TL ile 576.000 TL arasında değişmektedir.


Geri Dön