24 / 04 / 2024

Tulip Turkuaz'da mimari telif bilmecesi!

Tulip Turkuaz'da mimari telif bilmecesi!

Tulip Gayrimenkul ile Emlak Konut arasındaki gerginlik devam ediyor



Emlak Konut, 27 Mayıs´ta, Tulip Turkuaz projesinin yapımcı firması Tulip Gayrimenkul ile aralarındaki sözleşmeyi feshederek projeden sadece kendisinin sorumlu olduğunu ve satışının yapılamayacağını açıklamıştı. Hemen ardından şantiyeye de el koymak isteyen Emlak Konut´un bu isteğini Tulip yerine getirmeyince devreye Çevik Kuvvet girdi ve o günden bu yana şantiyenin önünde nöbet tutuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Emlak Konut, Tulip Gayrimenkul´ün Ispartakule 3.Bölge´de üzerinde 2 proje inşa ettiği arsayı ihaleye çıkardı ve geçen hafta yapılan ilk oturumda Gül Yapı ile Doğu İnşaat-Precast Beton-Üstünler Yapı Ortak Girişimi arsaya 100´er milyon TL teklif etti. Gül Yapı arsaya kurum payı olarak 30 milyon TL teklif ederken, Doğu İnşaat Precast Beton-Üstünler Yapı Ortak Girişimi de 25 milyon teklif etti. İhale komisyonu değerlendirmeyi yaptı ve ikinci oturumu önümüzdeki günlerde yapacağını açıkladı.

Buraya kadar herşey tamam. Asıl merak edilen ise, mimari telif haklarını Tulip Gayrimenkul mu elde edecek yoksa Emlak Konut mu? Yani üzerinde Tulip´in başlayıp da tamamlayamadığı binaların bulunduğu arazide aynı proje mi devam ettirilecek, yoksa bambaşka bir iş mi?

Dünya çapında bio-iklimsel mimarinin en çok bilinen isimlerinden İngiliz asıllı Malezyalı mimar Ken Yeang tarafından tasarlanan projenin mimarisinin kullanılmasını Tulip Gayrimenkul istemiyor. Ancak kaba inşaatı var olan proje yıkılıp baştan yapılırsa, maliyetler artacağından Emlak Konut da haliyle proje mimarisinin değişmemesinden yana...
Bütün bunların yanısıra Tulip Gayrimenkul internet sitesinden Emlak Konut´a yüklenmeye devam ediyor. Satışa bir yıl önce çıkan projede, bu süre içinde Tulip 505 satış gerçekleşti derken, Emlak Konut `hayır 255 konut satıldı´ diyor.
Bakalım kim doğru söylüyor?
Seda Tabak/Hürriyet Emlak

Geri Dön