23 / 04 / 2024

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Günlük 51 liraya yükseltildi

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Günlük 51 liraya yükseltildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çalışanlara yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdıklarını duyurdu. Buna göre vergiden istisna tutulan günlük yemek bedeli 34 liradan 51 liraya, yol yardım bedeli ise 17 liradan 25.50 liraya çıkarıldı.



İşverence doğrudan sağlanan yemek ve ulaşım giderlerinin tamamı vergiden istisna tutulmakta. İşyerinde yemek verilmemesi veya işverence servis hizmeti sunulmaması halinde işçinin yemek ve ulaşım kartlarına yüklenilen tutarların her yıl belirlenen kısmı vergiden istisna edilmekte.

2021 yılında günlük 25 TL olan yemek vergi istisnası 1 Ocak 2022 tarihinde 34 TL’ye, 13 TL olan yol istisnası da 17 TL’ye yükseltilmişti. Yeni yayımlanan karar ile 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere yemek vergisi istisnası 51 TL’ye, yol istisnası 25,50 TL’ye çıkarıldı. Böylece geçen yıla göre, istisna kapmasındaki yemek bedeli yüzde 104, yol bedeli ise yüzde 96 oranında artırıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön