03 / 05 / 2024

Tüm ilaçlara yüzde 25 zam yapıldı! Bulunamayan ilaç sorunu devam edecek mi?

Tüm ilaçlara yüzde 25 zam yapıldı! Bulunamayan ilaç sorunu devam edecek mi?

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilaçlara zam yapılacağı duyuruldu. İlaçlara ne kadar zam geldi? İşte detaylar…



ECZACILARIN KÂR ORANLARI ARTIRILDI

İlgili karar ile eczacı kârlarında da artış oldu. Bu artışın ilaç fiyatlarından bağımsız, teknik bir alt hesaplama olduğu bilgisini veren Özcan, karara göre ilaçların depocuya satış fiyatının 100 TL’ye kadar olan kısmı için eczacı kârının yüzde 25’ten yüzde 28’e, 100-200 TL arasında olan kısmı içinse yüzde 16’dan yüzde 18’e ve 200 TL üstündeki kalan kısmı için de yüzde 12’den yüzde 13’e çıkarıldığını bildirdi. Depocuların ilaçlardaki kâr oranları ise değişmedi.

Tüm ilaçlara yüzde 25 zam yapıldı! Bulunamayan ilaç sorunu devam edecek mi?

¨BULUNAMAYAN İLAÇ SORUNU DEVAM EDECEK¨

ANKA’ya konuşan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan ise Cumhurbaşkanı kararıyla tüm ilaçlara yüzde 25 oranında zam yapılmasına ilişkin kur seviyesinin güncel kurun çok altında olmasından kaynaklı olarak piyasada uzun zamandır süre ¨bulunamayan ilaç¨ sorununun devam edeceğini düşündüğünü söyledi. İlaç euro kurunun, güncel ve ekonomik gerçeklere uygun hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Saydan, ilaç fiyat kararnamesinin baremlerinde, ilaç fiyatlarının her yıl artmasına rağmen değişiklik yapılmamasının eczaneleri, işletme giderlerini karşılayamayacak hale getirdiğini vurguladı.

TEİS Genel Başkanı, İlaç Fiyat Kararnamesi’nde eksik kalan bu düzenlemenin bir an önce yapılmasının ilaç hizmetinin devamlılığı için hayati öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Eczacıbaşı ABD'nin aldığı köklü Türk şirketi bünyesine katmak için anlaşmaya vardı

Çiftçilere aşırı pahalı ilaç şoku! Ürünü satın alamayınca kendi formüllerini ürettiler

Ata Bio Teknoloji İlaç Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön