16 / 04 / 2024

Tümer Bucaklı: Konut alıcıları bilinçlendikçe piyasa hareketlenecek!

Tümer Bucaklı: Konut alıcıları bilinçlendikçe piyasa hareketlenecek!

Orakçı Yapı Mimarlık inşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Satış Müdürü Tümer Bucaklı, yıllar ilerledikçe konut alacak kişilerin daha da bilinçlenmeye başladığına da dikkat çekti.



Yıllar ilerledikçe konut alacak kişilerin daha da bilinçlenmeye başladığına da dikkat çeken Orakçı Yapı Mimarlık inşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Satış Müdürü Tümer Bucaklı, "Alıcı o kadar bilinçlendiki 5 yıl öncesi kadar "Net nedir? Brüt nedir?' onlar sorgulamıyorlardı. şimdi kanunu, her şeyi biliyorlar. Konut üreten firma müşteriye çok net cevap vermek konusunda da rakipleri ile yansıyor" dedi. Alt yapı hizmetleri, atık dönüşüm, makine ve plastik enjeksiyon gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Orakçı Grup'un iddialı olduğu alanlardan birisi de inşaat sektörü. İnşaat sektörüne ise 2010 yılında Orakçı Yapı Firması ile girdiklerini hatırlatan Orakçı Yapı Mimarlık inşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Satış Müdürü Tümer Bucaklı, ilk yatırımlarını Yunuseli'de 6 bin 500 metrekare alanda inşa ettiklerini kaydetti. Burada yaklaşık bir buçuk yılda 80 konutluk projeyi hayata geçildiklerini ifade eden Bucaklı, bölge piyasasına da hareketlilik getirdiklerini ifade etti. Bucaklı, projelerinin beğenilmesi üzerine inşaat alanının yanındaki yer ile kat karşılığı anlaşıldığını belirterek. 2 yılda 124 konutluk başka bir projeye imza attıklarını kaydetti. Bucaklı, bu projede farklı daire seçenekleri ile alternatifler sunduklarını da söyledi. Küçük Sanayi Sitesi yanında Üç Evler'de iş merkezleri bulunduğunu söyleyen Bucaklı, bina yanına kiralama amaçlı proje yaptıklarını kaydetti. Bucaklı, önümüzdeki dönemde de Doğanköy'de 300 konutluk proje gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. Edremit'te büyük bir alışveriş merkezi yaptıklarını da dile getiren Bucaklı, bunun neredeyse tamamının kiralandığını ve karşı tarafına daha büyük ikinci etabının yapıldığını açıkladı. Bursa dışında da konut yatırımlarının bulunduğunu belirten Bucaklı, Çorlu'da 186 konutluk çalışmalarının bulunduğunu belirterek. 2017 yılı Mart ayında bunu teslim edeceklerini kaydetti. 


KONUT FİYATLARI ARTACAK 

İnşaatın Türkiye'nin en önemli sektörlerinden birisi olduğuna işaret eden Bucaklı, birçok alt sektörü de büyüttüğünün altını çizdi. Bucakla, "Çok uzun yıllar konut sektöründe piyasanın canlı olacağını düşünüyorum. Araziler üretiliyor ve kentsel dönüşüm canlı olmaya başladı. Bu durumun konut fiyatlarını artıracağını gösteriyor. Yıkılanın yerine konforlusu, lüksü ve pahalısı yapılıyor" dedi. Mart ayından sonra Bursa'da kiralık konut kalmadığını söyleyen Bucaklı, yabancılara konut satışının da burada etkili olduğunun altını çizdi. Bursa'nın çok göç aldığını ve nüfusunun 3 milyona ulaştığını belirten Bucaklı. "Kentsel dönüşüm de sektöre ivme kazandıracak. Halk biraz daha bilinçlenmeye başladıkça ve firmalar el attıkça piyasa hareketlenecek. Kiralar da yükselmeye devam edecek Konut, yatırım anlamında da en önemli enstrümanlardan bitişi. Konuta yatırım devam ediyor, edecek de" diye konuştu. 


ALICI SORGULAMIYORDU 

Yıllar ilerledikçe konut alacak kişilerin daha da bilinçlenmeye başladığına da dikkat çeken Bucaklı, "Alıcı o kadar bilinçlendi ki 5 yıl öncesi kadar 'Net nedir? Brüt nedir?' onları sorgulamıyorlardı, şimdi kanunu, her şeyi biliyorlar. Konut üreten firma müşteriye çok net cevap vermek konusunda da rakipleriyle yarışıyor"dedi. 


Hürriyet 


Geri Dön