26 / 04 / 2024

Tunç Soyer Seferihisar'daki değerli yerlerin satış yetkisini aldı!

Tunç Soyer Seferihisar'daki değerli yerlerin satış yetkisini aldı!

Seferihisar Belediye Başkanı Soyer, rayiç bedeli 300 milyonu bulan yeni yerlerin satışı için yetki aldı. AK Parti ilçe Başkanı Nişancı, "Yargıya gideceğiz" dedi



Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in rayiç bedeli 300 milyon lirayı bulan belediyeye ait 5 gayrimenkulü satmak için harekete geçmesi İzmir'de günün konusu oldu. Meclisi satış kararı öncesinde yetki devri için olağanüstü toplantıya çağıran Soyer, meclisten istediği yetkiyi aldı. Satış kararlarına AK Parti meclis üyeleri karşı çıktı. AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, "Bu satış kararları usulsüzdür. Çünkü kiracılar tarafından idare edilen yerler kullanıcıya satılmak isteniyor. Yargıya gideceğiz" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, piyasadaki arsa rayiç bedellerine göre değeri 300 milyon lirayı bulan, belediyeye ait 5 gayrimenkulü satmak için harekete geçti. Soyer'in satış listesinin başında Club Resort Atlantis ile Onur Air'in sahibi Cankut Bagana'nın aile bireylerinin işlettiği Antalya merkezli Neptün Oteller Zinciri'ne bağlı 4 yıldızlı denize sıfır bir otelin bulunduğu araziler yer aldı.


Başkan Soyer'in satış yetkisi aldığı diğer bir yerin de Çeçen asıllı İsmail Pepiev'in sahibi olduğu Prince Grup'a ait 5 yıldızlı Euphoria Aegean Resort & Spa'nın bulunduğu alan olduğu bildirildi. Başkan Soyer'in satış listesinde ailesi tarafından işletilen Güneş Turizme ait Teos Tatil Köyü'nün de yer aldığı kaydedildi. Satış kararları listesinde Doğanbey'de ana yol üzerindeki 5 dönümlük arsanın da yer aldığı, Soyer'in bu satış kararları ile birlikte sadece Sığacık'ta belediyeye ait 672 bin metrekare alanı satmış olacağı öne sürüldü.


Konuyu yargıya taşıyacaklarını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Nişancı, "Belediye Başkanı üzerinde kiracı olan mülkleri satışa çıkartıyor. Yap-işlet devret modeli ile yapılan yerler bile kullanıcılara yarı fiyatına verilecek. Bu mülkler, gayrimenkuller ve araziler Seferihisar halkının malıdır. Ne yazık ki, fütursuzca ve bilinçsizce satış kararları alınıyor. Aynı zamanda belediye borç batağına saplanmış durumda. Çekilen kredileri, alınan borçları ödemeye bugün başlasanız yıllar geçer. Biz bu kararları yargıya taşıyacağız" dedi.


Milliyet Ege


Geri Dön