29 / 03 / 2024

Tunceli'de 100 konut inşa edilecek!

Tunceli'de 100 konut inşa edilecek!

Deprem mağdurlarına valilik tarafından 50 metrekarelik prefabrik konut yapılacak



Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, 8 Mart 2010 tarihinde Elazığ´ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen 6.0 şiddetindeki deprem nedeniyle Tunceli´de mağdur olan ailelere ev yapacaklarını söyledi.
        
Taşkesen, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Karakoçan depreminden Tunceli´nin güney kısmının etkilendiğini ifade etti. Deprem mağdurlarına valilik tarafından 50 metrekarelik prefabrik konut yapılacağını vurgulayan Taşkesen, "Sayın Bakanımız Cemil Çiçek, ´Madem ilde böyle bir etkilenme var, biz Afet Fonu ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)  kaynaklarından yararlanarak, mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi kararı aldık´ diye belirtmişti. SYDV ve Acil Afet Durum Başkanlığı tarafından toplam 2 milyon 823 bin 500 TL şu anda tahsis edildi" dedi.
        
Taşkesen, SYDV kaynaklarıyla Pertek, Nazımiye ve merkez ilçede 143 konut ile deprem bölgesine en yakın ilçe olan ve en çok hasarlı binanın bulunduğu Mazgirt ilçesine 50´si kesinleşmiş, 50´si de tespit çalışmaları sonrası 100 konut yapılacağını, depremde hafif hasar gören 35 konuta da onarım için nakdi yardımda bulunacaklarını ifade etti.
AA

Geri Dön