28 / 03 / 2024

Turgay Ciner UCZ Mağazacılık’ın yüzde 60 hissesini satıyor!

Turgay Ciner UCZ Mağazacılık’ın yüzde 60 hissesini satıyor!

İşadamı Turgay Ciner’in Park Holding’i indirimli mağazalar zinciri UCZ Mağazacılık’ın yüzde 60 hissesini 4 ortağa satıyor. UCZ’yi alacak olanlar Ergün Bodur, Ertan Acar, İsmet Or, Ahmet Özaktaç ve Veysel Taşkın...




İŞADAMI Turgay Ciner’in Park Holding’i indirimli mağazalar zinciri UCZ Mağazacılık’ın yüzde 60 hissesini 4 ortağa satıyor.


Rekabet Kurulu’na yapılan başvuruya göre UCZ’yi alacak olanlar Ergün Bodur, Ertan Acar, İsmet Or, Ahmet Özaktaç ve Veysel Taşkın. Bireysel olarak UCZ Mağazacılık’ı alacak olan isimlerden İsmet Or Cafe Crown’ın kurucusu. Ahmet Özaktaç ise Ayterm adlı bir şirketin sahibi. Aynı zamanda adı Murat Ülker’in yakın arkadaşı olarak geçiyor. Alım için başvuruda bulunan isimlerin çoğu Doğa Bitkisel Ürünler adlı bir şirketin ortakları arasında geçiyor. Şirketin adresi ise Ülker ile aynı olarak görülüyor. Ancak, alımı yapan bu isimlerin ortak oldukları şirket değil.


1200 MAĞAZAYA ULAŞTI

UCZ Mağazacılık, faaliyetlerine 10 mağaza ile Mayıs 2012’de başladı. Haziran 2013 itibariyle 18 bölge ve toplam 1.200 mağaza sayısıyla hizmet veriyor. Ticaret Sicil Gazetesinde yer alan bilgilere göre UCZ Mağazacılık Nisan ayında kuruldu. 1 milyon lira sermaye ile kurulan şirketin çoğunluk hisselerini Turgay Ciner’in sahibi olduğu Park Holding, UCZ’un yüzde 90’ını elinde bulundururken geriye kalan yüzde 10’luk hisse ise Mehmet Fatih Saraç’ın elindeydi. Dört kişilik yönetim kurulunda ise şu isimler görev yapıyordu: Nedim Şener, Mehmet Fatih Saraç, Doğan Pençe, Orhan Yüksel. Yapılan olağanüstü genel kurul sonrasında şirketin sermayesi 3 milyon liraya çıkarken, Yiğit Şardan şirkete yüzde 10 ortak oldu.



Hürriyet


Geri Dön