25 / 04 / 2024

TÜRGEV ile Ensar Vakfı, New York'ta kültür merkezi inşa edecek!

TÜRGEV ile Ensar Vakfı, New York'ta kültür merkezi inşa edecek!

TÜRGEV, Ensar Vakfı ile birikte New York'ta yurt ve kültür merkezi yapımına başlıyor. Yut ve kültür merkezi için alınan gayrimenkule 20 milyon dolar ödendi.



Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Ensar Vakfı ile birikte New York'ta yurt ve kültür merkezi yapımına başlıyor. 


New York'taki yurt ve kültür merkezi için 20 milyon dolara tek katlı bir binayı arsası için aldıklarını söyleyen TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan,  “Ağustos ayında temeli atacağız. Yurt ve kültür merkezi, bizim için prestij olacak” dedi.


Ensar Vakfı’yla TÜRGEV'in birlikte Manhattan’da tek katlı bir binayı arsası için aldıklarını söyleyen Erdoğan, arsanın 350 metrekare olduğunu ve 6 bin 500 metrekarelik bir inşaat yapılacağını belitti. Burada yapılacak proje kültür merkezi ve yurt görevi görecek.


TÜRGEV ile Ensar Vakfı'nın New York'ta birlikte aldığı gayrimenkulün fiyatı 20 milyon dolar. 200 kişi kapasiteli yurt yapılacak projeni inşaat işleriyle ilgili izin işlemleri yürütülüyor. 


KAMPÜS İÇİN  600 DÖNÜM ARSA VAR

İBN Haldun Üniversitesi 2017-2018 dönemi eğitim yılına Başakşehir’deki kiralık binada başlayacak.


Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. İrfan Gündüz, Başakşehir'de kampüs için 600 dönümlük arsalarının olduğunu ve o bölgede kampüs inşa edeceklerini söyledi. 


Hürriyet 


Geri Dön