27 / 04 / 2024

Turistler Lidya Otel'in mührünü kırıp otele girdi

Turistler Lidya Otel'in mührünü kırıp otele girdi

Marmaris'te 100'e yakın İngiliz, Rus ve Alman turistin kaldığı Lidya Otel mühürlendi



Marmaris'in en eski turistik tesislerinden, 1962'de kurulan, 100 oda ve 300 yataklı dört yıldızlı Lidya Otel, işletme ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle Marmaris Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi.
Otelin suları da kesildi. 100'e yakın İngiliz, Rus ve Alman turistin kaldığı otelin, Marmaris Belediyeler Birliği'ne olan su borcunu ödemediği öne sürüldü. Kapıdaki mührü söküp otele giren turistler, tatillerine devam etmek istediklerini söylerken, otel yönetimi, öfkeli turistleri yatıştırmak için "her şey dahil" sistemi uyguladı.
Otel Genel Müdürü Selim Öğretmenoğlu, mühürlemenin yasal olmadığını, borcu ödemelerine rağmen sularının kesildiğini kaydederek, "Otelimizin daha önce işletme belgesi vardı. İki yıl kapalı kalınca yönetmelik gereği belge iptal oldu.
1 Temmuz 2008'de Marmaris Belediyesi'ne başvurarak, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı talebinde bulunduk. Aradan geçen 10 ay sonunda belediyeden bir bildirimde bulunulmadı" dedi. Belediye yetkilileri ise otelin işletme ruhsatı bulunmadığını ve belgeler tamamlanana kadar mühürlü kalacağını belirtti.
Milliyet

Ruhsatsız otellere sıkı denetim


Geri Dön