18 / 04 / 2024

Turizm sektörüne konut desteği!

Turizm sektörüne konut desteği!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Özlem Doğaner bugünkü yazısında konut sektörünün turizme olan etkisini değerlendirdi. İşte o haber...



Yaşanan terör olayları nedeniyle en çok yara alan sektör şüphesiz turizm oldu. Şimdi yeniden atılım yapmak için çalışmalar hız kazanıyor.

Görünen o ki bu yıl turizmcilerin avantajlarından biri de konut desteği olacak.

Gayrimenkul sektörünün piyasayı canlandıran yeni kampanyası büyük ilgi görüyor. "3 günde 1500 başvuru aldık" diyen firmalar bile var. Bu süreçte 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapana vatandaşlık hakkı verilmesi ise ilgiyi daha da arttırıyor.

Satışların artması için de yönetmelik bekleniyor.

Sektörün önemli isimleriyle sohbet ettiğimizde ortaya çıkan sonuç acilen yurtdışında tanıtım kampanyalarının başlaması yönünde.

Bu hem konut satışlarına hem de turizme büyük katkı sağlayacak.

15 Temmuz sonrası yurtdışında tanıtım için sektör temsilcileri ortak fon kurmak için hazırlık yaptıklarını söylemişlerdi. Ancak henüz bununla ilgili adım atıldığı söylenemez. Oysa yapılan araştırmalar 300 milyon liralık tanıtım karşılığı 15 milyar dolarlık konut satılabileceğini gösteriyor.

Son adımlarla da hükümet gayrimenkul sektörünün elini oldukça rahatlattı.

Örneğin Körfez ülkelerine İstanbul ve Karadeniz, Ruslar'a Antalya, İngilizler'e Ege Bölgesi'ni tanıtan reklam filmleri hazırlansa, hem konut satışını arttırır hem de turizmi destekler.

Ekonomide herhangi bir sıkıntıda her sektör zarar görüyorsa, sıkıntıdan çıkmak için de bir vücudun organları gibi hareket etmek gerekmez mi? Ayrı ayrı değil, bir bütün olarak...



Özlem DOĞANER/Sabah


Geri Dön