29 / 03 / 2024

Turizm yerleri illerinin büyükşehir olacağından endişeleniyor!

 Turizm yerleri illerinin büyükşehir olacağından endişeleniyor!

İçler Belediye Başkanı Zeki Eren, bağlı oldukları Muğla'nın büyükşehir olması halinde Marmaris'in bir mahallesine dönüştürüleceklerini söyledi.Eren, "Bu Türk turizmi için önemli sorunları da beraberinde getirecek. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan tur





Aydın ve Muğla gibi illerin yeni büyükşehirler listesinde yeralması, turizm beldelerini endişelendiriyor. Marmaris'in İçmeler Beldesi İçişleri Bakanlığı'na 'ilçe olmak'i için başvuruda bulundu. 

Turizmi birimlerinin farklı bir uygulamaya tabi olması gerektiğini vurgulayan Eren, "Beldemizin nüfusu 5 bin 276 olmasına rağmen 22 bin yatak kapasitesine sahip. Belde turizminin yüzde 80'ini yabancı turistler oluşturuyor. Bu turizm alan ve merkezinde kalan beldelerimize ayrı bir statü uygulanarak belediyelerin kapanmaması hususundaki bu talebimizi yetkililer duymalı. Bizler ülkemize büyük katma değer oluşturan beldemizin daha çok kalkınmasını istiyoruz. Eğer taleplerimiz yerini bulmazsa, hem işletmeler hem de yerel halkımız büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaktır' şeklinde konuştu.

Yeni Şafak


Geri Dön