26 / 04 / 2024

Türkiye sağlık turizminde ön plana çıkmaya başladı!

 Türkiye sağlık turizminde ön plana çıkmaya başladı!

Son yıllarda sağlık turizminde ön plana çıkmaya başlayan Türkiye’de bu alanda bir adım daha atıldı. Yemen’de bulunan 25 özel hastanenin 23’ünü kapsayan Özel Hastaneler Birliği, Türkiye’ye hasta transferi yapma konusunda Turk Hair Trans’la anlaştı



İlk etapta saç ekimi konusunda yapılan anlaşma, tüm sağlık konularında transfer yapılması şeklinde değiştirildi. Yemen’den ilk etapta aylık 250-300 hastanın gelmesi ve 2.5- 3 milyon Euro’luk işleme imza atılması hedefleniyor.


İşbirliği ileri gitti


Turk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü Kenan Acıkök, bugüne kadar saç ekimiyle ilgili yurt dışından, özellikle de Arap ülkelerinden yoğun bir talep yaşandığını belirterek, şunları söyledi: “Anlaşma yaptığımız Yemen Cumhuriyeti’nde 25 özel hastane bulunuyor. Bunların 23’ünden sorumlu Genel Sekreter Fahmi Mohammed Sallam’la ilk görüşmemizde saç ekimi konusunda sözlü anlaşmaya varmıştık. Çünkü bu hastanelerin hiçbirinde saç ekimi yok. Fakat görüşmelerimizin ilerleyen günlerinde ülkemize davet ettiğimiz ve bizdeki adıyla Özel Hastaneler Birliği olan kurumun Genel Sekreteri Fahmi Mohammed Sallam, birkaç günlük ziyaretinde konuyu daha ileriye götürme kararı aldı.”


Bir hafta tatil hediye


Geçen ay yaptıkları ilk ziyaretin ardından Fahmi Mohammed Sallam’ın beraberinde 23 hastanenin temsilcisini de getirdiğini belirten Kenan Acıkök, şöyle konuştu: “Sallam ve ekibini İstanbul turundan sonra Kartepe’deki tesislerimize götürdük. Yemen’li ekip, burada tüm yabancı hastalara 1 haftalık tatil hediye ettiğimizi öğrenince çok şaşırdılar. Ülkemizin bir tatil cenneti olduğunu ve ülkelerine döndüklerinde mutlaka anlatacaklarını söylediler. Ardından da geçtiğimiz hafta tekrar gelerek sadece saç ekimi değil, tüm sağlık hizmetlerini içerecek şekilde anlaşma yaptık.”


Ayda 300 hasta transferi


YEMEN’le yapılan anlaşmanın önemine değinen Acıkök, şöyle devam etti: “Bu anlaşmayla birlikte ülkemize ayda ortalama 250-300 civarında hasta transferi yapmayı planlıyoruz. Bu da yaklaşık 2.5-3 milyon Euro demek. Yapmış olduğumuz çalışmalarla sadece kendimize değil, tüm sektöre kazandırıyoruz. Ülkemize getirdiğimiz hastalar eğer 10 lira harcıyorsa biz 1 lirasına talibiz. Gerisini ülkemizin tüm vatandaşları kazansın bizim için en büyük mutluluk olur.”


Türkiye’nin potansiyeli çok yüksek


YEMEN Özel Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fahmi Mohammed Sallam, şunları söyledi: “Ülkenizin girişimci ruhu çok üst seviyede. Ülkemize kadar gelerek bizi onurlandıran bu Türk şirketine teşekkürlerimizi sunuyorum. Türkiye’deki potansiyel çok yüksek. Dünya standartlarında sağlık hizmeti veriliyor. Buraya saç ekimi için gelmiştik. Ama geldiğimizde anladık ki bu işin daha ileri boyutlarda yapılması gerekiyor. Turk Hair Trans’ın önderliğinde tüm branşlarda hasta transferi yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Hayırlı olsun.”

Hürriyet


Geri Dön