19 / 04 / 2024

Turizmde 2 milyon turist kaybımız oldu!

 Turizmde 2 milyon turist kaybımız oldu!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Suriye, İran ve İsrail ile ilgili sıkıntıların ve Avrupa ekonomisinin daralmasının Türkiye’nin turizmini olumsuz etkilediğini belirterek, “Bu yılı 30 milyon turistle kapatacağız” dedi



Günay, “2010’dan bu yana, sadece İsrail’den 400 bin kadar kaybımız var. Hükümetler arası gerginlik, İsrail halkına yansıdı” dedi.


‘İran’da reklam yasağı’

Suriye ile ciddi gerginlik yaşandığını vurgulayan Günay, şunları kaydetti:

“Suriye’den 750 bin kişi geliyordu. İran’la siyasi bir sıkıntımız var. İran, Türkiye’nin reklamlarını tamamen engelledi. İran’dan 1.5 milyon kişi geliyordu. İsrail’den gelenlerin kaybını da bu rakamlara eklediğimizde en az 2 milyon kaybımız olduğu görülür.”


‘Uzağa gitmeyin’ telkini




Günay Almanların, “Uzağa gitmeyin, İtalya, İspanya veya Yunanistan’a gidin” diyerek, vatandaşlarını, yardım ettikleri yerlere yönlendirmeye çalıştığını, İngilizlerin de Türkiye uzak geldiğinden İspanya’ya gitmekle yetinmeye başladığını söyledi.


‘Kurban Bayramı 9 gün olsun’

Kurban Bayramı’nın hafta ortasından başlayacağına işaret eden Günay, Bakanlar Kurulu’na, arife ve bayramın dışında kalan iki günün de tatile eklenmesini teklif edeceğini bildirdi. Günay, “Sürat teknesi kazaları canımızı sıktı. Valilikler denetimi sıkılaştıracak” dedi.

Milliyet


Geri Dön