29 / 03 / 2024

Türk-Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı 28 Nisan'da başlıyor!

Türk-Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı 28 Nisan'da başlıyor!

TÜRK - Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nce bu yıl ilk kez düzenlenen Türk-Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, 28 - 30 Nisan' da İzmir'de gerçekleşecek...



TÜRK-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nce bu yıl ilk kez düzenlenen Türk-Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, 28-30 Nisan'da İzmir'de gerçekleşecek. Çeşme Sheıaton Otel'de yapılacak zirvede önemli yatırımların önünü açabilmek üzere değişik Arap ülkelerinden katılacak 500'ün üzerinde firma ile Türkiye'den 150 şirketin katılımıyla işbirliği anlaşmaları ve ortak çalışmaların yapılması amaçlanıyor. 


Arapların ilgisi büyük 


Türk-Aıap Ülkeleri İşadamlaıı Derneği Başkanı Sabuhi Attar, fuann en önemli hedefinin Türk ve Aıap ülkeleri arasındaki yapı-inşaat sektöründe ithalat ve ihracatı artırmak olduğunu söyledi. Zirvenin Türk Arap ülkeleri arasındaki ekonomik ortaklıklaıı geliştireceğini de kaydeden Attar, Türk gayrimenkul sektöründeki Körfez ülkelerinin toplam ya tü unlarının 7 milyaı doları geçtiğini, 2014 hedefinin 17 milyar dolaı olacağı tahmininde bulundu. Fuara bakan, büyükelçi ve ticaret odası başkanları düzeyinde katılım olacak. Attaı, Aıap ülkeleriyle ticari ilişki kurmak isteyen tüm Türk firmalarım bekledikleıini kaydetti. 


Hürriyet Ege 


Geri Dön