25 / 04 / 2024

Türk doğaltaşı New York'da görücüye çıkıyor!

 Türk doğaltaşı New York'da görücüye çıkıyor!

Ekonomi Bakanı Çağlayan: "ABD'nin New York şehrindeki JFK Havalimanı 1. Terminalinde devam eden yenileme çalışmalarında 'Burdur Bej' taşının kullanılması için havalimanı idaresi ile ilgili firma mutabakata vardı"



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrindeki JFK Havalimanı 1. Terminalinde devam eden yenileme çalışmalarında "Burdur Bej" taşının kullanılması için havalimanı idaresi ile ilgili firmanın mutabakata vardığını bildirdi.

Çağlayan, yazılı açıklamasında, söz konusu yenileme çalışmalarında toplam 6 bin 700 metrekare "Burdur Bej" taşının kullanacağına dikkat çekti.

Bakan Çağlayan, 220 bin dolar olarak öngörülen proje bedelinin Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren Ege Maden İhracatçıları Birliği'nce karşılanacağını ifade etti.


Yıllık 47 milyon 809 bin 910 yolcu kapasitesine sahip JFK Havalimanı'ndaki bu projeyle Türk doğaltaşının uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlanacağının altını çizen Çağlayan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türk doğaltaşı JFK Havalimanı'nda adeta görücüye çıkacak. JFK Havaalanı idaresi ile Ege Maden İhracatçıları Birliği arasında hazırlanan protokol gereği, söz konusu terminal alanı 'Burdur Bej' taşıyla kaplanacak ve bu alanda Türk doğaltaşının Ege Maden İhracatçıları Birliği'nce temin edilerek kullanıldığına dair üç parça anıt plaka idare tarafından havalimanının görülür bir yerinde, herhangi bir süreye bağlı kalmaksızın sergilenecek."

Bakan Çağlayan, Türkiye'nin 2011'de toplam mermer ihracatının 1 milyar 502 milyon dolar, bu yılın Ocak-Haziran döneminde ise 778,3 milyon dolar olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

Dünya




Geri Dön