29 / 03 / 2024

Türk emlak dünyasına 'kral' bir isim katılıyor!

 Türk emlak dünyasına 'kral' bir isim katılıyor!

Yabancılara mülk satışının önünü açan mütekabiliyet yasasının çıkmasının ardından Türkiye'de gayrimenkullere yönelik Arap ilgisi büyüyor.



Türk emlak dünyasına 'soylu' bir isim katılıyor. Mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla birlikte Türk gayrimenkullerine Arap ilgisi büyüyor. 


Bu ilginin bir kanıtı olarak, Suudi Arabistan kraliyet ailesine mensup Prens Abdulrahman bin Saud el Kabeir Türkiye'de bir emlak şirketi kurdu. Prens, ülkesininb en büyük hukuk şirketlerinden birinin sahibi. Riyad merkezli 'Prima' adlı hukuk şirketiyle özelleştirmelerde, emlak ve finans yatırımlarında aktif rol oynuyor. Suudi prend bu hafta da Türkiye'de bir girişime imza attı. Bu hafta İstanbul'da kurulan 'Prima Emlak Hizmetleri'nin tek patronu ''H.H. (His Highness) Prens Abdulrahman bin SaudAl Kabeir Al Saud'' 


İl hedef boğaz yalıları


Yeni şirketin özellikle SuudiArabistanlılar'ın Türkiye'de yapacağı emlak yatırımlarına aracı olmayı planladığı belirtiliyor. Prens El Kabeir'in tüm eğitimini İslam hukuku üzerine yaptığı biliniyor. Araplar'ın gayrimenkuldeki ilk tercihini Boğaz bölgesi oluşturuyor. Zengin araplar özellikle 3-5 milyon dolarlık yalı ve villa tipi konutlara ilgi gösteriyor. 


Milliyet 


Geri Dön