29 / 03 / 2024

Türk hastaneleri yurt dışına gidiyor!

Türk hastaneleri yurt dışına gidiyor!

Sağlık Bakanlığı yurtdışına hastane açmaya hazırlanıyor. AKP Milletvekili Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığı’nın Somali ve Berlin’den başlayarak eğitim araştırma hastaneleri kuracağını bu kapsamda çalışmalar olduğunu açıkladı.



Sağlık Bakanlığı yurtdışına hastane açmaya hazırlanıyor. AKP  Ankara  Milletvekili Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığı’nın Somali ve Berlin’den başlayarak eğitim araştırma hastaneleri kuracağını bu kapsamda çalışmalar olduğunu açıkladı.


Görüşmeleri halen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden torba yasa teklifi ile kurulacak olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne Bakanlar Kurulu kararı ile yurtdışında üniversiteye ait birimler açma yetkisi veriliyor. AKP Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, bakanlığın bu yönde çalışması bulunduğunu belirtti ve detaylarını anlattı. Erdöl, “Bakanlık eğitim araştırma hastanelerini yurtdışında da kuracak. İlk olarak Somali ve Sudan’da kuracak. Bir de Avrupa için böyle bir çalışma olacak” dedi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın “Avrupa dediğiniz Bosna Hersek mi” sorusuna da yanıt veren Erdöl, “Berlin dahil ilgili ülkelerle işbirliği içinde kurulması gündemde” dedi.


Hacer Boyacıoğlu / Hürriyet




Geri Dön