25 / 04 / 2024

Türk inşaat sektöründen yatırımcılara çağrı!

Türk inşaat sektöründen yatırımcılara çağrı!

IBF Almanya’nın önde gelen finansal iletişim şirketlerinden Maleki Group tarafından düzenlenen Türk-Alman Yatırım Zirvesi Frankfurt'ta yapıldı. Cathay Group'un sponsorluğunda gerçekleştirilen zirvede İstanbul'daki yatırım fırsatları anlatıldı.



Uluslararası Bankacılar Forumu IBF Almanya’nın önde gelen finansal iletişim şirketlerinden Maleki Group tarafından düzenlenen Türk-Alman Yatırım Zirvesi Frankfurt'ta yapıldı. İstanbul'a iddialı iki yeni proje kazandırmaya hazırlanan Cathay Group'un sponsorluğunda gerçekleştirilen zirvede Avrupalı yatırımcılara, İstanbul'daki yatırım fırsatları anlatıldı.


"İstanbul'da geçen yıl 1.3 milyon konut satıldı. Bu tüm zamanların rekorudur. Kentsel dönüşüm artık bir hükümet değil bir devlet politikası oldu. Bu nedenle İstanbul yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor" diyen Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Avrupa'ya "Türkiye gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir bir başarıya imza attı. Dünya metropolü İstanbul'daki değere inanan kazanır" çağrısı yaptı.



 Türk inşaat sektöründen yatırımcılara çağrı!


 

IBF Başkan Yardımcısı Dr. Hermann Reuter'in, "AB'nin ve Almanya'nın Türkiye'ye, Türkiye'nin AB'ye ve Almanya'ya ihtiyacı var. Bugünkü zirvenin özü budur" sunuşuyla başlayan toplantıda, Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin karşılıklı yatırımlarla güçlenmesi gerektiğini söyledi.


Zirvede konuşan  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, dünyada 2000'li yıllardan itibaren yavaşlayan inşaat sektörünün Türkiye'de aksine istikrarlı bir büyüme içinde olduğunu vurguladı. TOKİ'nin dev projelerinden ve işbirliği modellerinden söz eden Özçelik, 2015'te Türkiye'de inşaat harcamalarının 50 milyar doları bulduğunu, TOKİ'nin 2023 hedefinin 1.2 milyon konut olduğunu, bu yıl 60 bin nitelikli ve kaliteli konut ihalesi yapılacağını söyledi. 93 ülkeyle işbirliği yapan TOKİ'nin dev projeleri için yabancı ortaklarla çalışacağını kaydetti.




 Türk inşaat sektöründen yatırımcılara çağrı!

 

'Kırmızı halıyla karşılarım'


Zirveye katılan İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, 762 bin kişilik nüfusuyla Frankfurt'tan büyük olan Küçükçekmece'nin kentsel dönüşüme öncülük ettiğini bildirdi. Karadeniz, "248 kilometrekarede 690 bin nüfuslu Frankfurt'a karşılık Küçükçekmece'de 762 bin kişi 38 kilometrekarelik alanda yaşıyor. Her metrekaremiz çok değerli. E5 ve E6'nın yani İstanbul'un en önemli iki ulaşım aksının ortasında bulunan Küçükçekmece, yerli ve yabancı yatırımcıların öncelikle tercih ettiği bir bölge. yatırımcıları havaalanında kırmızı halıyla karşılayacak bir de belediye başkanı var. Belirlediğimiz 13 kentsel dönüşüm alanıyla ilgili bilgileri yatırımcılarla paylaşmaya hazırız" dedi.

 

Basın Ekspres, Avrupa'daki kentsel dönüşümün merkezi olacak


Belediye Başkanı Karadeniz'in anlattığı Küçükçekmece'de büyük bir projeye imza atmaya hazırlanan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, bölgenin neden cazip olduğunu anlattı. Yılmaz, İstanbul'un gayrimenkul yatırımı için dünyadaki en doğru lokasyonlardan biri olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümle ortaya çıkan fırsatlar yabancıların ilgisini çektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sadece İstanbul değil, Avrupa'da birçok kentte dönüşüm var. Dinamik nüfus yapısı, demografik profiliyle gayrimenkul pazarını hızlandıran İstanbul önemli fırsatlar barındırıyor. Basın Ekspres bunlardan biri. Kentsel dönüşümün Avrupa'daki merkezi Basın Ekspres olacak. İstanbul’da daha önce Levent’te fabrika ve depoların bulunduğu şu anda ise en prestijli rezidans ve ofislerin otellerin yükseldiği Büyükdere Caddesi'nde gördüğümüz dönüşümün Basın Ekspres’te olmasını bekliyoruz. Şüphesiz İstanbul'un gayrimenkul yatırımı için cazip birçok bölgesi var. Bu bölgeler dünyada 'iyi gelir' kabul edilecek oranların üzerinde getiri sundukları için dünyanın her yerindeki gayrimenkul yatırımcılarının ilgisini çekiyor. Biz de buradaki yatırımcılara Türkiye'deki fırsatları anlatacağız.




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Avrupa’nın finans merkezi Frankfurt’ta gerçekleştirilen Türk-Alman Yatırım Zirvesi’nde Türk inşaat sektörü büyüme oranlarıyla öne çıktı. Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Türkiye gayrimenkulde sürekli büyüyor. Dünya metropolü İstanbul’daki değere inanan kazanır” dedi.


Türk gayrimenkul sektöründeki fırsatlar Almanya'nın Frankfurt şehrinde masaya yatırıldı. Uluslararası Bankacılar Forumu IBF Almanya'nın önde gelen finansal iletişim şirketlerinden Maliki Group tarafından düzenlenen Türk-Alman Yatırım Zirvesi'nde yabancı yatırımcılara 'Türkiye'de yatırım yapın” çağrısında bulunuldu. Zirvenin sponsorluğunu üstlenen Cathay Group'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Türkiye gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir bir başarıya imza attı. Geçen yıl ülke genelinde satılan konut sayısı 1 milyon 300 bin oldu. Kentsel dönüşüm de artık bir hükümet değil devlet politikası. Tüm bunları göz önüne aldığımızda sektörün önünün çok açık olduğunu söyleyebiliriz. Dünya metropolü İstanbul'daki değere inanan kazanır” dedi.


DÜNYADA KÜÇÜLÜYOR TÜRKİYE'DE BÜYÜYOR


Zirvede konuşan  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik'te Türk gayrimenkul sektörünün kısa bir analizini yaptı. Özçelik, dünyada 2000'li yıllardan itibaren yavaşlayan inşaat sektörünün Türkiye'de aksine istikrarlı bir büyüme içinde olduğunu vurguladı. TOKİ'nin dev projeleri ve işbirliği modelleri hakkında da bilgi veren Özçelik, “2015'te Türkiye'de inşaat harcamaları 50 milyar doları buldu. 2023 hedefimiz 1.2 milyon konut. Bu yıl 60 bin nitelikli ve kaliteli konut ihalesi yapacağız. 93 ülkeyle işbirliği yapan TOKİ, dev projeleri için yabancı ortaklarla da çalışacak” şeklinde konuştu.


'AB'NİN TÜRKİYE'YE İHTİYACI VAR'


Zirvede söz alan IBF Başkan Yardımcısı Dr. Hermann Reuter “AB'nin ve Almanya'nın Türkiye'ye, Türkiye'nin AB'ye ve Almanya'ya ihtiyacı olduğunu söyledi. Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik ise Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin karşılıklı yatırımlarla güçlenmesi gerektiğine dikkat çekti.


KÜÇÜKÇEKMECE YATIRIMDA ÖNE ÇIKTI


İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, 762 bin kişilik nüfusuyla Frankfurt'tan büyük olan Küçükçekmece'nin kentsel dönüşüme öncülük ettiğini bildirdi. Küçükçekmece'de yeni bir projeye imza atmaya hazırlandıklarına dikkat çeken Mehmet Yılmaz'da bölgenin neden cazip olduğunu Avrupalı yatırımcılara anlattı. Yılmaz, “Sadece İstanbul değil, Avrupa'da birçok kentte dönüşüm var. Dinamik nüfus yapısı, demografik profiliyle gayrimenkul pazarını hızlandıran İstanbul önemli fırsatlar barındırıyor. Basın Ekspres bunlardan biri" dedi.

Türkiye'yi cazip kılan 5 neden


- Getiriler Türkiye'de %20-22, Avrupa'da %5-10 seviyelerinde

- Konut fiyatları Avrupa'ya göre ucuz

- Kentsel dönüşümle konutlar yenileniyor

- Marka şehirler artıyor

- Lokasyon ve doğal güzellikler öne çıkıyor


Yeni proje


Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Basın Ekspres'te yapacakları proje hakkında da bilgi verdi. Projenin büyüklüğünün yaklaşık 200 bin metrekare olduğuna değinen Yılmaz, “Lansmanını haftaya gerçekleştiriyoruz. Bu proje için 7 tane arsayı satın alarak bir araya getirdik. Arsa üzerinde iki ayrı fabrika vardı. Özellikle kentsel dönüşüm projesi yapmak istediğimizden değil, ama İstanbul ulaşımının omurgası durumundaki E5 ve E6 ile bağlantı yolu olan Basın Ekspres artık kimlik değiştiriyor. Eskiden depolar, fabrikalardan oluşan bir profili vardı. Bu bölgede 3 belediye var. Hepsi bölgeye prestijli hizmet alanları, ofisler rezidanslar gelsin istiyor. Gayrimenkulde gelişim noktaları ve yıldızın parladığı anlar vardır. Piyasayı yakından takip edenler, bu hikayenin içinde yer almak istiyorlar” dedi.




Yeni Şafak



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türk-Alman Yatırım Zirvesi Frankfurt’ta yapıldı. Maleki Group tarafından düzenlenen ve İstanbul’a iddialı iki yeni proje kazandırmaya hazırlanan Cathay Group desteğiyle gerçekleştirilen zirvede konuşan IBF Başkan Yardımcısı Dr. Hermann Reuter, “AB’nin ve Almanya’nın Türkiye’ye, Türkiye’nin AB’ye ve Almanya’ya ihtiyacı var” dedi.


TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ise, 2015’te Türkiye’de inşaat harcamalarının 50 milyar doları bulduğunu, TOKİ’nin 2023 hedefinin 1.2 milyon konut olduğunu, bu yıl 60 bin nitelikli ve kaliteli konut ihalesi yapılacağını söyledi. 93 ülkeyle işbirliği yapan TOKİ’nin dev projeleri için yabancı ortaklarla çalışacağını kaydetti.


İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, 762 bin kişilik nüfusuyla Frankfurt’tan büyük olan Küçükçekmece’nin kentsel dönüşüme öncülük ettiğini bildirdi. Karadeniz, “E5 ve E6’nın yani İstanbul’un en önemli iki ulaşım aksının ortasında bulunan Küçükçekmece, yerli ve yabancı yatırımcıların öncelikle tercih ettiği bir bölge. Yatırımcıları havaalanında kırmızı halıyla karşılayacak bir de belediye başkanı var. Belirlediğimiz 13 kentsel dönüşüm alanıyla ilgili bilgileri yatırımcılarla paylaşmaya hazırız” dedi. 


Kârlılık çok yüksek

Basın Express yolunda büyük bir projeye imza atmaya hazırlanan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, bu bölgenin kentsel dönüşümün merkezi haline geleceğini ifade etti. Yımaz, “Türkiye’de geçen yıl 1.3 milyon konut satıldı. Bu tüm zamanların rekorudur. İstanbul yatırımcıları büyük fırsatlar sunuyor” dedi.


İstanbul’da daha önce Levent’te fabrika ve depoların bulunduğunu şu anda ise en prestijli rezidans ve ofislerin otellerin yükseldiği Büyükdere Caddesi’ndeki dönüşümün Basın Ekspres’te olmasını beklediklerini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu: 

“İstanbul yatırım için doğru bir lokasyon. Dünyanın çok az yerinde İstanbul’daki kadar iyi getiri elde edersiniz. Bir proje 3 yıl gibi hesaplanır ama aslında 5 yıl sürer. Projeyi 3-4 yılda bitirirseniz yıllık kar yüzde 20-22’yi bulur. Bu rakam Avrupa’da yüzde 5-10 civarındadır. İngiltere’de bir gayrimenkul yatırımı yapsanız bunun karı yüzde 3-4’tür. Berlin’de bu oran yüzde 2’dir. Bizim yüzde 15’imizle ilgili sorunumuz yok. Bu orana dünyanın her yerinden yatırımcı gelir. Sadece bunun sürdürülebilir olduğunu yatırımcıya iyi anlatmak gerek.” 


200 bin m2’lik ‘Basın Exspres’


25 yıldır birçok projeye imza attıklarını belirten Mehmet Yılmaz, “Basın Ekspres’te yapacağımız projenin büyüklüğü 200 bin metrekare. 


Lansmanını haftaya gerçekleştiriyoruz. Bu proje için 7 tane arsayı satın alarak bir araya getirdik” dedi. 

Kentsel dönüşümün artık bir zorunluluk haline geldiğini belirten Yılmaz, “Şu anda İstanbul’un ve Türkiye’nin gayrimenkul gerçeğinin tam orta noktasında kentsel dönüşüm yer alıyor. Kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için devletin bu işe kaynak ayırması lazım” görüşünü dile getirdi.


Milliyet



Geri Dön