19 / 03 / 2024

Türk inşaatçılar Berlin’e çıkarma yaptı!

Türk inşaatçılar Berlin’e çıkarma yaptı!

SABAH, gayrimenkulün önde gelen oyuncularını Almanya’da gurbetçilerle buluşturdu. İki günlük organizasyona oranda yüksek katılım sağlandı...



SABAH, gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileriyle Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları Almanya'nın Berlin şehrinde buluşturdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen buluşmaya, Emlak Konut GYO, Kiptaş, Sur Yapı, Artaş İnşaat, Nef, Kuzu Grup, Teknik Yapı ve Gap İnşaat katıldı.

TITANIC Chaussee Berlin Hotel'de dün başlayan etkinlik bugün akşama kadar sürecek. 

İKİNCİ BULUŞMA KÖLN'DE

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre, sınırlı sayıda konutun tanıtılacağı organizasyonların ikincisi 27-28 Ekim tarihleri arasında Köln'de gerçekleşecek. Dün kapılarını açan Berlin buluşmasına gurbetçilerin ilgisi yoğun oldu. Kurdaki artış nedeniyle Türkiye'den konut almanın cazip hale geldiğini belirten yatırımcılar, "Türkiye'den ev almak hep hayalimizdi. Yapılan fırsat kampanyası ve kur artışı da bu hayali gerçekleştirmemiz için önemli bir neden oldu. SABAH Gazetesi'ne bu imkânı tanıdığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

EV ALMANIN TAM ZAMANI

Kur saldırısıyla satışları düşen inşaat sektörü, eşi benzeri görülmemiş bir kampanyaya imza attı. Yüzlerce firmanın dahil olduğu kampanyada konut kredisi faizleri yüzde 2'yi aşan seviyelerden yeniden 120 ay vadede yüzde 0.98'e çekildi. 31 Ekim'e kadar sürecek kampanyada peşinat oranı da yüzde 10'a indirildi. Kampanyada en çok dikkat çeken kısım ise vatandaşın döviz veya altından gayrimenkule yönlendirilmesi oldu.

Kampanya dahilinde peşinat tutarının döviz veya altın cinsinden yatırılması durumunda o günün Merkez Bankası kuru dikkate alınacak.
 


Geri Dön