29 / 03 / 2024

Türk inşaatçılardan Senegal'e 2 önemli yatırım!

Türk inşaatçılardan Senegal'e 2 önemli yatırım!

DM Yatırım İnşaat'ı kuran Çanakkaleli Doğtaş ile Miller, kentten 7 bin kilometre uzakta Senegal'de iki dev projeye imza atacak. İki kurum kurdukları şirket ile Dakar'da 200 milyon dolara Afrika'nın en büyük toptancı hali ile lojistik merkezini inşa edecek



DM Yatırım İnşaat'ı kuran Çanakkaleli Doğtaş ile Miller, kentten 7 bin kilometre uzakta Senegal'de iki dev projeye imza atacak. İki kurum kurdukları şirket ile Dakar'da 200 milyon dolara Afrika'nın en büyük toptancı hali ile lojistik merkezini inşa edecek. DM Yatırım İnşaat Kurucu Ortağı, Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, "Senegal halkına istihdam sağlayacak, tarımsal üretimi destekleyecek ve Başkent Dakar'da yaşayan insanların hayatını kolaylaştıracak iki önemli proje için Senegal Hükümeti ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. 



Dakar'da hayata geçireceğimiz hal kompleksi ve lojistik merkezi, DM Yatırım İnşaat'ın ilk yurtdışı pıojesi olması açısından da özel bir önem taşıyor. Çanakkale'den yola çıktık, şimdi ülkemizden 7 bin kilometre uzakta. Afrika'da iki dev projeye imza atıyoruz. En büyük gururumuz ise projelerde Türk imzasının yer alacak olması" diye konuştu. 


CANLANMA İÇİN ÖNEMLİ 

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Grup Başkanı İsmail Doğan ise, Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Ari'nin Türk şirketlerine yaptığı Senegal'e yatırım çağrısını hatırlatarak, şu bilgileri paylaştı: "Büyükelçimizin çağrısını dikkate aldık. Cumhur başkanımız bu projemizle de bizzat ilgilenerek, Senegal Cumhurbaşkanına projelerin Türk firmalarına verilmesini sağladı. Türkiye ile Senegal arasındaki ekonomik ilişkilerde, özellikle inşaat sektöründe son dönemde önemli bir canlanma var. Biz de bu alanda yatırım faaliyetlerini değerlendiriyoruz. DM Yatırım olarak Çanakkale ile Dakar arasında bir köprü kurarak bu canlanmanın bir parçası olacağımıza inanıyoruz. Bu alandaki çalışmalarımız devam edecektir." 


Hürriyet



Geri Dön