29 / 03 / 2024

Türk markalar yurt dışı mağaza sayısını 4 bine çıkaracak!

Türk markalar yurt dışı mağaza sayısını 4 bine çıkaracak!

Türk markalar yurt dışı atağına kalktı. Markalar 3 bin 150 olan yurt dışı mağaza sayısını yıl sonunda 4 bine çıkarmayı hedeliyor.



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türk markalar geçen yıl yurt dışında 650 mağaza açmıştı. Birleşmiş Markalar Derneği(BMD) Başkanı Sinan Öncel, markaların yurt dışındaki büyüme stratejilerini sürdürdüğünü ortalama her gün en az iki yeni mağaza açtığını ifade etti. Öncel 3 bin 150 olan yurt dışı mağaza sayısının yılın sonunda 4 bin sınırına yaklaşacağını söyledi.

Öncel, Türk markalarının geçen yıl 650 mağaza açtıklarını ve yurt dışındaki büyüme stratejilerini bu yıl da sürdürdüklerini  ifade ederek, yurt dışında ortalama her gün en az iki yeni mağaza açıldığını kaydetti. Yurt içinde karlılığın giderek düşmesinin markaları yurt dışı arayışlarına hız vermek durumunda bıraktığını dile getiren Sinan Öncel, önceki yıllarda dövize endeksli yapılan ve güncellenemeyen kira kontratları ile hammadde maliyetlerindeki artış ve ithalat vergilerinin karlılığı düşürdüğünü anımsattı.


Öncel, “2018’e başlarken 100 markanın 108 ülkede 3 bin 150 mağazası ve 11 bin 500’e yakın satış noktası bulunuyor. Ülke dışındaki fırsatları değerlendirmeye ağırlık veriyoruz. Markalarımızın planlamalarına baktığımızda yurt dışında her gün ortalama iki yeni mağaza açtığımızı söyleyebiliriz. Yıl sonunda yurt dışı mağaza sayımızın 4 bine, 2020’de ise 6 bin sınırına yaklaşacağını öngörüyoruz” tahmininde bulundu.
 


Geri Dön