25 / 04 / 2024

Türk mobilyasına turist akını!

Türk mobilyasına turist akını!

Birçok ülkeyle vizenin kalkması turizmden sonra mobilyada da etkisini gösterdi



Başta komşu ülkeler olmak üzere Türkiye'nin birçok ülke ile karşılıklı vize uygulamasını kaldırması ekonomiyi hareketlendiriyor. Turim ve perakende sektörlerinden sonra mobilya da bunun katkısını hissetti. 2 Şubat'ta kapılarını açan İstanbul Mobilya Furarı (IMOB)'na katılım diğer yıllara göre artarken fuar yabancı akınına uğradı. Takvim'in konuştuğu birçok mobilya firması daha önce bulunmadığı ya da az sayıda mağazası olduğu ülkeler ile bu fuarda anlaşmalar yaptıklarını anlattı. Yoğun kar yağışına rağmen dün öğlen 12'ye kadar 3 bin 500 yabancı uyruklu ziyaretçinin katıldığı belirtildi. Yetkililer gelenlerin ağırlıklı olarak, Suriye, İran, Yunanistan, Sudi Arabistan, Libya, Rusya, Irak ve BAE olarak açıkladı. Yetkililer, 2 Şubat tarihine kadar açık olacak fuarı 80 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti. 

Bekir Boydak (Boydak Holding): Vizelerin kalkmış olması bu yıl ki fuarda farklılık yarattı. Olumlu dönüşlerini göreceğiz. Umarım en kısa zamanda Rusya ile de vizenin kalkması adına anlaşma sağlanır.
Davut Doğan (Doğtaş Mobilya): Vizelerin kalkması etkinliğe olan katılımı yüksek seviyelere çıkardı. Yağmur çamur dinlemeden geliyorlar ve bu yoğunluk bizi memnun ediyor.

Muzaffer Çilek (Çilek Mobilya): Bazı ülkelerle vizelerin kalkmış olması bizi sevindirdi. Daha önce mağazamızın olmadığı Suriye'den gelenler ile görüştük. Orada mağaza açabiliriz.
Takvim

Geri Dön