24 / 04 / 2024

Türk müteahhitlerine Rusya izni!

Türk müteahhitlerine Rusya izni!

Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, ''Firmalarımız Rusya'da çok biiyük projelere imza attı. Krizin aşılmasıyla birlikte artık kısa süre içinde firmalarımızın Rusya'da yeniden aktif olmasını bekliyoruz.''dedi



Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizinin aşılması, turizm ve tarım sektörünün yanı sıra inşaat sektöründe de sevinçle karşılandı Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, Türkiye ve Rusya arasında geçtiğimiz yıl yaşanan uçak krizi sonrası, Rusya'da faaliyet gösteren birçok inşaat firmasının işini kaybettiğini hatırlatarak, "İlişkilerin normalleşmesi, turizmciler kadar bizleri de sevindirdi" dedi.


 

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkileri normale döndüren açıklamasının özellikle Antalya'da bir bayram havası estirdiğini ifade eden Saraç, "Otellerimiz yeniden dolacak, ihracat rakamlarımız yeniden eski seviyesine yükselecek, inşaat sektöründeki temsilcilerimiz Rusya'da yeniden ihaleler alıp, Rus vatandaşlar Türkiye'den ve Antalya'dan yeniden ev satın alacak. Tüm bu gelişmeler bizlere adeta çifte bayram yaşattı" diye konuştu. 


YATIRIMLAR ARTACAKTIR 


Türk müteahhitlik firmalarının kriz öncesinde Rusya'da çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Saraç, "Firmalarımız Rusya'da çok biiyük projelere imza attı. Krizin aşılmasıyla birlikte artık kısa süre içinde firmalarımızın Rusya'da yeniden aktif olmasını bekliyoruz. Alınan bu karar Türk inşaat sektörü için çok önemli. Umarım kriz süresince yaşanan kayıplar yeni süreçte bir an önce telafi edilir. Firmalarımızın yatırımları mutlaka artacaktır" dedi. 





Antalya Gazetesi




Haber Milliyet Akdeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Antalya Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, Türkiye ve Rusya arasında geçtiğimiz yıl yaşanan uçak krizi sonrası, Rusya'da faaliyet gösteren birçok inşaat firmasının işini kaybettiğini belirterek ilişkilerin normalleşmese turizmciler kadar müteahhitlerin de sevindiğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkileri normale döndüren açıklamasının özellikle Antalya'da bir bayram havası estirdiğini belirten Saraç, "Otellerimiz yeniden dolacak, ihracat rakamlarımız yeniden eski seviyesine yükselecek, inşaat sektöründeki temsilcilerimiz Rusya'da yeniden ihaleler alıp, Rus vatandaşlar Türkiye'den ve Antalya'dan yeniden ev satın alacak. Tüm bu gelişmeler bizlere adeta çifte bayram yaşattı" dedi. 

'Yatırımlar artacaktır' 

Türk müteahhitlik firmalarının kriz öncesinde Rusya'da çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Saraç, "Firmalarımız Rusya'da çok büyük projelere imza attı. Krizin aşılmasıyla birlikte artık kısa süre içinde firmalarımızın Rusya'da yeniden aktif olmasını bekliyoruz. Alman bu karar Türk inşaat sektörü için çok önemli. Umarım kriz süresince yaşanan kayıplar yeni süreçte bir an önce telafi edilir. Firmalarımızın yatırımları mutlaka artacaktır" dedi. 



Milliyet Akdeniz



Geri Dön