29 / 03 / 2024

Türk şirketlerden 50 milyar dolarlık atak!

Türk şirketlerden 50 milyar dolarlık atak!

İstanbul Havalimanı'nı inşa eden Limak, Cengiz, Mapa ile TAV, İçtaş İnşaat Karadağ'ın iki havaalanın yenilenme ve işletmesine talip oldu...



Türk şirketleri 50 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip Balkanlar'da yatırım atağına hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Havalimanı'nı hayata geçiren Limak, Cengiz, Mapa ile TAV, İçtaş İnşaat Karadağ'ın iki havaalanın yenilenme ve işletmesine talip oldu

İki havalimanı için gelen 25 tekliften beşinin Türk şirketleri olduğunu söyleyen Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Osman Nurkoviç, "2.5 milyon yolcu kapasiteli havalimanlarımızı büyütmek istiyoruz. Kapasitesi her yıl yüzde 10 artıyor, on yılda iki katına çıkaracağız. Yaklaşık 200 milyon Euro yatırım planlıyoruz" dedi.

BAKAN'DAN TÜRKİYE'YE ÖZEL DAVET

Karadağ-Türk İş Adamları Derneği (KATİAD) Başkanı Necmi Saykun ve Bakan Nurkoviç ülkesindeki yatırım fırsatlarını anlattı. Karadağ'da iki havalimanı bulunduğunu ifade eden Nurkoviç, "30 yıllık kiralama için ihaleye çıkıyoruz. Yenileme ve işletme. avalimanlarını büyütmek istiyoruz. Havalimanlarımızın kapasitesi 2018 yılında 2.5 milyon yolcuydu. Her sene yüzde 10 artışı var. 10 sene sonra 2 katına çıkacağını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Şu ana kadar 25 teklif geldiğini belirten Nurkoviç, "Türkiye'den beş teklif var, TAV, Limak, Cengiz, Mapa, İçtaş" dedi. İki havalimanı için 3 yılda 80 milyon euro yatırım öngörülüyor.
 


Geri Dön