24 / 04 / 2024

Türk şömine kralından avrupa'ya ilginç tasarımlar!

Türk şömine kralından avrupa'ya ilginç tasarımlar!

800 farklı şömine tasarlayan, bacasız şömineyi Türkiye'de ilk kez üreten Hürsan, dünya şömine liginin zirvesine çıktı. Başta Fransa olmak üzere 20'den fazla ülkeye ihracat yaptı



Türkiye'nin inovatif şirketleri buluşları ile küresel rakiplerini solluyor. Bu firmalardan biri olan Hürsan, farklı tasarımlarıyla dünya şömine liginin zirvesine çıktı. Pipodan, Eyfel Kulesi'ne kadar 800 farklı tasarımda şömine imal eden firma, 20'den fazla ülkeye ürün sattı. Bacasız şömineyi de Türkiye'de ilk kez üreten firma, bu sayede son dönemde artan toplu konut projelerinde de etkin rol aldı. Geçen sene 3 bin adedin üzerinde şömine sattıkları bilgisini veren Hürsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Makine Mühendisi Ali Araptarlı, "İhracat potansiyelimiz de artıyor. Bu rakamın yüzde 20'si ihracata gitti. Ayrıca 100'ün üzerinde şömine haznesi, 800'ün üzerinde dış giydirme modelimiz var" dedi. 


FRANSA TABUSU YIKILDI 


Dünyada şömine sektörünün merkezinin Fransa olarak bilindiğine de değinen Araptarlı şöyle devam etti: "Dünyaca ünlü şömine markaları Fransız'dır. Fransız şömine üreticileri tüm dünyaya şömine satar. Biz bunu yıktık. Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine şömine ihracatı yapıyoruz. Ayrıca Hürsan'ın son geliştirdiği bacasız, etanollü şömineler hem yurtdışında hem de ülkemizde çok büyük ilgi gördü. Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli fark tasarımlarımız. Şömine iç hazneleri, barbekü hazneleri ve aksesuvarları dışında, dış giydirme modeli ile müşterilerimize geniş bir seçim alanı sunuyoruz." 


Sabah




Geri Dön