23 / 04 / 2024

Türk Telekom Arena dün Galatasaray-Ajax maçıyla açıldı!

Türk Telekom Arena dün Galatasaray-Ajax maçıyla açıldı!

Efsane stadı Ali Sami Yen'in ışıklarını beş gece önce söndüren Galatasaray, yeni evi Türk Telekom Arena'ya kavuştu. Aslan'ın yeni mabedinin açılış törenine 43 bin davetli katıldı



Türk sporu bir mabed daha kazandı ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena dün yapılan görkemli bir törenle kapılarını açtı. 43 bin davetiye sahibinin katıldığı açılışta çeşitli ses ve efekt gösterileri düzenlendi. 560 kişinin çalışarak hazırladığı gösterilerde Galatasaray'ın sembolü olan ''Aslan'' konsepti uygulandı. Gösteriler, Galatasaray'ın bugüne kadar Ali Sami Yen Stadı'ndaki başarılarını simgeleyen öğelerle de süslendi. Türk Telekom Arena üzerine kurulan hegzagon ekran vasıtasıyla, gösterilerin tamamı hem yeşil çim üzerine yapılan ekrana yansıtılıp, hem de bu ekranda gösterildi. Gösteriler için hazırlanan yaklaşık 2 metre çapındaki davullar, şovun önemli bir parçası olarak saha ortasında multimedya efektlerin desteğiyle kullanıldı. 90 dansçının gösterisiyle süslenen açılış törenlerinin ilk bölümü, stat dışında yapılan havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Hakan şžükür kızıyla

Galatasaray'ın efsane golcüsü Hakan şžükür de Türk Telekom Arena'nın açılış gecesinde tribünde yerini aldı. Kızıyla maça gelen efsane yıldız, stadın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Bu arada Ali Sami Yen Stadı'nda kapalı tribünde yer alan ultrAslan taraftar grubu Türk Telekom Arena'da kale arkasına geçti. ultrAslan, hazırladıkları dev bayraklarla açılışta yerini aldı.


Yeni stadı tanıyalım

Tüm tribünlerin kapalı olduğu Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da yer alan alttan ısıtmalı sistem sayesinde soğuklarda sahanın donması engelleniyor. 190 metre eni, 228 metre boyu ile dünyanın modern statları arasına katılan Türk Telekom Arena, 52 bin 647 seyirci kapasiteye sahip. Statta toplam 3 bin 500 araç kapasiteli otopark bulunuyor. Toplam 157 loca ve 4 bin 845 adet VIP koltuk yer alıyor. Türk Telekom Arena'ya metro saatte 20 bin taşıma kapasitesine sahip.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Islık ve alkışlarla Aslantepe açılışı

Doğma büyüme Cimbomluyum, fakat kötü bir taraftarım. Ancak sözkonusu olan Galatasaray"ın yeni stadının açılışı olunca içimdeki aslan dirildi.   Yıllar sonra ilk kez Galatasaray maçına gittim. İşte tarihi açılıştan notlar:
-   Aslantepe tam anlamıyla Avrupalı, dört dörtlük   bir stat olmuş. Ancak kaba inşaat aşaması henüz tamamlanmamış.
- Stat o kadar büyük ve konforlu ki ha VIP"te oturmuşun, ha numaralıda fark etmiyor. Tek fark, koltuklar: Numaralılar plastik, VIP"dekiler suni deri.
- Numaralı bölümün iç kısmının neredeyse tamamında tuvaletler   bulunuyor. VIP"te ise gayet kısıtlı sayıda.
- Stadın içi ve dışı ısıtılmadığından çok soğuk .
- Alkol-sigara satışı ve tüketimi kesinlikle yasak. Seyircinin en büyük hobisiyse çekirdek   çitlemek.
-   Maçtan iki buçuk saat önce başlayan gösterilerin en coşkulu bölümü, Kenan Doğulu"nun üç şarkı seslendirmesiydi. Doğulu, enerjisiyle stadı ısıtan tek kişiydi.
- Haricinde gösteriler epey zayıftı, tabiri caizse 19 Mayıs gösterileri   kıvamında.
- Aslantepe manifestosu okundu, ama kimse pek birşey anlayamadı.
- Felaketin geleceği ilk anonstan belli oldu: Ali Kırca, Başbakan ve Cumhurbaşkanı"nın teşrif edeceğini duyurduğunda stat ıslık ve yuhalamayla   inledi.
- Başbakan geldiğinde ve her anons edildiğinde bu durum tekrarlandı, ıslıklar alkışları bastırdı. Tepkilerin çoğunluğu numaralıdan yükseldi.
- Adnan Polat"ın ardından söz alan  TOKİ  Başkanı"nın konuşması , ıslık ve yuhalama sesleriyle kesildi. Kanımca geleceğin Türkiye"sini inşa etme serüvenini anlatmak için yanlış yer ve zamanı seçmişti...
- Tepkilerin doruk noktası, TOKİ Başkanı"nın œFenerbahçe"ye de stat yapıyoruz  demesi oldu.
- Maça gelince... çok renksiz   ve heyecansızdı. Taraftarların bir kısmı yarıda hızla Seyrantepe metrosuna doğru yol aldı.
- Bu arada metro bağlantısı   şahane... Duraktan çıkınca 10 dakikada stattasınız.
Milliyet/Mehveş EVİN

Başbakan'a Arena'da büyük ayıp

Yapımına büyük destek sağladığı Türk Telekom Arena'nın açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ıslıkla protesto edilmesi, herkesi üzdü. İsminin anons edilmesinden sonra Sarı-Kırmızılı taraftarların anlamsız davranışı üzerine Erdoğan, Galatasaray-Ajax maçını beklemeden stattan ayrıldı. Adnan Polat, olaya karışanları kınadı.
 
Galatasaray'ın yeni stat hayali bundan tam 15 yıl evvel başlamıştı. Dönemin kulüp başkanı Faruk Süren, Kanadalı bir firmaya yaklaşık 15 milyon dolara stat projesi çizdirdiğinde tarihler 1996 yılını gösteriyordu. Koltuk Mehmet Cansun'a geçti ve stat konusunda bir arpa boyu yol alınamadı. Serüven merhum Özhan Canaydın ile devam etti. Ali Sami Yen'in yıkımı kararı alındı, Olimpiyat Stadı'na taşınıldı ancak yeni stadın temeli bir türlü atılamadı. Proje belki 10 kez değişti, defalarca ihaleye çıkıldı. İşin altından kalkamayan firmalar el değiştirdi. Ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devreye girdi. 2009 yılının Eylül ayında verilen bir talimatla binlerce işçi gecesini gündüzüne katarak kısa sürede G.Saraylıların hayalini süsleyen muhteşem yapıyı bitirip Türk futbolunun hizmetine sundu.

Dün saat 14.00'ten itibaren herkesin yüzünde bir gülümseme vardı. Yılan hikayesine dönen stadyum, kapılarını futbol severlere açmıştı. Hiç şüphesiz bu muhteşem mimarinin aslan payı talimatlarıyla işi hızlandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aitti. Türk Telekom Arena'da Galatasaraylıları tebrik edip, mutluluklarını görecekti. Başbakan Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'yi UEFA'da başarıyla temsil eden Galatasaray'a böyle bir stadın yakıştığını söyledi. İşlerinin bitmediğini, çevre düzenlemesi ve kalan işlerin de bir an önce tamamlanması için işin takipçisi olacağını kaydetti. 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Telekom Arena'da' anonsuyla birlikte muhteşem yapı adeta buz kesti. Anlamsız bir ıslıklı protesto herkesi şoke etti. Adnan Polat ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın Başbakan'a teşekkürü esnasında protestonun dozu da arttı. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, stadyumdan ayrıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girmese bir 15 yıl daha kolonları çatlamış, duvarları küflenmiş Ali Sami Yen Stadı'na mahkÜ»m olacak Galatasaray taraftarının, Arena'nın modern atmosferinde neden böyle bir davranış sergilediğini ne Kulüp Başkanı Adnan Polat ne de dün gecenin gururunu yaşamaya gelenler anlayamadı.

'Olaylar organize; Galatasaray taraftarı bu kadar nankör olamaz'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Telekom Arena'nın açılışında taraftar tepkisi sebebiyle stattan ayrılmasının ardından, Federasyon yöneticileri ve bazı kulüp başkanları da stattan ayrıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşması sırasında protestolar çoğalınca Erdoğan'ın ardından açılış için gelen bakanlar ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı şženes Erzik, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve çoğu başkan da stadı terk etti.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, açılışta her şeyin güzel başladığını ancak yaşananların hoş olmadığını söyledi. Akgül, 'Bu stadın en başından beri buraya yapılması düşüncesi Sayın Başbakan'a aittir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken bunu dillendirdi, daha sonra da hükümet olduğu zaman bizlere, bürokratlarına talimat vererek, stadın burada yapılmasını sağladı. şžu anda da çevre düzenlemesiyle ilgili, yollarla ilgili Sayın Başbakan'ın talimatıyla müthiş bir çalışma yapıyoruz.' şeklinde konuştu. Statta yaşananların organize olduğunu düşündüğünü anlatan Akgül, 'çünkü Galatasaray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Öyle olmadıklarını düşünüyorum. çünkü daha önce defalarca Galatasaray taraftarları böyle olmadığını ispatladı. Yaşananların Galatasaray taraftarı tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Organize bir hareketti. Nasıl bir organizasyondu bilmiyorum ama çok kötü bir organizasyon yapıldı. Kötü anılarla buradan ayrılıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Başbakan'a yapılanların kabul edilemeyeceğini belirten Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener, 'Bu stadın yapılmasında tabii ki Galatasaray camiasının payı büyüktür ancak, en büyük pay Başbakan Erdoğan'ındır.' dedi. Özgener ayrıca, Bakan Egemen Bağış'ın tepkili sözlerini savunurken, 'Bu yapılanlara karşı söylenen her söz doğrudur.' şeklinde konuştu. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, 'Bu saygısızlığı yapanlarla aynı ortamda bile oturmak doğru değil. Bayramı cenaze törenine dönüştürmek çok büyük bir saygısızlık.' değerlendirmesinde bulundu. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 'Yapılanlar çok ayıp çok saygısızca.' değerlendirmesinde bulundu. Özellikle Bakan Egemen Bağış'ın çok sinirli olduğu görüldü. Öte yandan Başbakan Erdoğan'ı çıkışta Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Devlet bakanları Hayati Yazıcı, Egemen Bağış ile Faruk Özak uğurladı. Başbakan Erdoğan'ın stada gelişinin anonsu sırasında Ultraslan Grubu'nun alkışladığı, bazı tribünlerin ise tepki gösterdiğine şahit olundu.
 
Adnan Polat, Erdoğan'dan özür diledi
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşananlarla ilgili olarak, Galatasaray camiası adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi. G.Saray Futbol Takımı'nın açılışta Ajax ile yaptığı maçın devre arasında, morali bozulduğu için bazı yöneticilerle birlikte stattan ayrılan Adnan Polat, basın mensuplarına, bugünkü yönetim kurulu toplantısında, tepki ve yaşananlarla ilgili ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın stadın yapımı için devletin bütün imkanlarını harekete geçirdiğini kaydeden Polat, 'Stadın yapımı için Sayın Başbakan çok büyük bir gayret sarf etti. Devletin bütün imkanlarını harekete geçirdi ve biliyorum ki bu işi can-ı gönülden severek yaptı. Neticesinde muhteşem bir stadı bize kazandırdı. Davetimizi kabul edip açılışı da teşrif etti. Ancak burada kendisine Galatasaray taraftarı dahi diyemeyeceğim bazı insanların yapmış olduğu tepkiler nedeniyle doğal olarak stattan ayrılma mecburiyeti hissetti ve ayrıldı. Kesinlikle böyle bir şeyi hiç hak etmedi. Bizim Galatasaray örf ve adetleri içerisinde Sayın Başbakan'ımızı burada çok iyi ağırlamamız gerekiyordu. Ama maalesef yapamadık.' dedi. Tepki gösteren kesimi Galatasaraylı olarak kabul etmeyen Polat, 'Zaten yarın (bugün) yönetim kurulumuzu toplayıp, bununla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Ben şahsen Galatasaray camiası adına Sayın Başbakan'ımızdan özür diliyorum. Hiç hak etmediği bir muameleye tabi kaldı.' şeklinde konuştu. Polat, konuyla ilgili bugün daha kapsamlı açıklama yapacağını da sözlerine ekledi.

Hagi, takımını beğendi

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Ajax ile yaptıkları Türk Telekom Arena'nın açılış maçında iyi oynadıklarını söyledi. Hagi, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, 'Bence güzel bir futbol sergilendi. Sonuçta hazırlık maçıydı ve sahada gerçekten iyi bir oyun oynandı. Elimizdeki oyucuların hepsini görmek istedim. Bazı gençlere de şans tanıdım. Ben memnunum.' dedi. Büyük takımların, büyük statlarındaki atmosferi yaşama fırsatı bulduklarını aktaran Rumen çalıştırıcı, 'Ümit ediyorum ki taraftarımız her zaman yanımızda olur. Onlarla birlikte daha güçlüyüz.' derken, bu gece sahada olan her şeyden memnun olduğunu söyledi.
Zaman/Hacı HASDEMİR

Galatasaray'a hiç yakışmadı

Önce Başbakan Erdoğan, bakanlar ve tüm kulüp başkanları ardından Galatasaray Başkanı Adnan Polat stadı terk etti.

Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın açılışına katılan Başbakan Erdoğan, protestoyla karşılaştı. Erdoğan, beraberindeki bakanlar ve bazı kulüp başkanları protestolar nedeniyle stattan ayrıldı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya saat 19.30'da gelişi stat hoparlörlerinden duyrulan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, taraftarlardan tepki gördü. Başbakan Erdoğan'a Arena'nın tribünlerini dolduran Sarı-Kırmızılı taraftarların çoğunluğu tepki gösterirken bu tepkilerden nasibini Galatasaray Başkanı Adnan Polat da aldı.

Başbakan Erdoğan, açılış konuşmasını yapamadan saat 20.00'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'dan ayrıldı.

Başbakan Erdoğan'ın ardından açılış için gelen bakanlar ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı şženes Erzik, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve bazı kulüp başkanları da stadı terk ettiler.

TOKİ BAşžKANI TEPKİ GÖRDÜ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşması sırasında protestolar çoğaldı. Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın açılış konuşmasının ardından TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konuştu. Galatasaraylı taraftarlar, TOKİ Başkanı Bayraktar'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konuşmasında teşekkür ettiği esnada protestolarını yükselttiler.

POLAT STADI TERK ETİ!

Türk Telekom Arena'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Galatasaray Başkanı Adnan Polat da Ajax maçının bitimini beklemeden stadı terk etti.

Adnan Polat, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşananlarla ilgili olarak, Galatasaray camiası adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi.

Galatasaray Futbol Takımı'nın açılışta Ajax ile yaptığı maçın devre arasında bazı yöneticilerle stattan ayrılan Polat, basın mensuplarına, yönetim kurulu toplantısında tepki ve yaşananlarla ilgili ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın stadın yapımı için devletin bütün imkanlarını harekete geçirdiğini kaydeden Polat, şöyle konuştu:

''Stadın yapımı için Sayın Başbakan çok büyük bir gayret sarfetti. Devletin bütün imkanlarını harekete geçirdi ve biliyorum ki bu işi canı gönülden severek yaptı. Neticesinde muhteşem bir stadı bize kazandırdı. Davetimizi kabul edip açılışa da teşrif etti. Ancak burada kendisine Galatasaray taraftarı dahi diyemeyeceğim bazı insanların yapmış olduğu tepkiler nedeniyle doğal olarak stattan ayrılma mecburiyeti hissetti ve ayrıldı. Kesinlikle böyle bir şeyi hiç haketmedi. Bizim Galatasaray örf ve adetleri içerisinde Sayın Başbakanımızı burada çok iyi ağırlamamız gerekiyordu. Ama maalesef yapamadık. Burada tepki yapan kesimi de ben Galatasaraylı olarak addetmiyorum. Zaten yönetim kurulumuzu toplayıp, bununla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. çünkü kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Ben şahsen Galatasaray camiası adına Sayın Başbakanımızdan özür diliyorum. Hiç hak etmediği bir muameleye tabi kaldı.''

Galatasaray'ın misafir olarak sahaya gelen herkesi iyi bir şekilde ağırlaması gerektiğini belirten Polat, ''Maalesef suiistimal edenler var. Böyle muhteşem bir geceyi bozanlar var. Kim olduklarını tespit edeceğiz ve gerekeni yapacağız'' ifadesini kullandı.

Polat, konuyla ilgili pazar günü daha kapsamlı açıklama yapacağını da sözlerine ekledi.

GALATASARAY TARAFTARI BU KADAR NANKÖR OLAMAZ
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, açılışta her şeyin güzel başladığını ancak yaşananların hoş olmadığını ifade ederek, ''Bu stadın en başından beri buraya yapılması düşüncesi Sayın Başbakan'a aittir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken bunu dillendirdi, daha sonra da hükümet olduğu zaman bizlere bürokratlarına talimat vererek, stadın burada yapılmasını sağladı. şžu anda da çevre düzenlemesiyle ilgili yollarla ilgili Sayın Başbakan'ın talimatıyla müthiş bir çalışma yapıyoruz'' diye konuştu.

Statta yaşananların organize olduğunu düşündüğünü ifade eden Akgül, ''Bugün burada yaşananların tamamen organize olduğunu düşünüyorum. çünkü Galatasaray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Öyle olmadıklarını düşünüyorum. çünkü daha önce defalarca Galatasaray taraftarları böyle olmadığını ispatladı. Yaşananların Galatasaray taraftarı tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Organize bir hareketti, nasıl bir organizasyondu bilmiyorum ama çok kötü bir organizasyon yapıldı. Bu akşam çok kötü anılarla buradan ayrılıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Futbol Federasyonu Başkanı Özgener ise ''Böyle bir Başbakan'a sahipken maalesef onu son derece üzdük. Bunu kabullenmek kesinlikle mümkün değil'' dedi.
Habertürk

Başbakan tepkiler üzerine stadı terk etti

Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışına katılan Başbakan Erdoğan, bazı taraftarların tepkileri üzerine, bir süre kaldığı stattan ayrıldı.

Galatasaray'ın Ajax'la 0-0 berabere kaldığı açılış maçı öncesi düzenlenen açılış töreni için Türk Telekom Arena Stadı'na gelen Başbakan Erdoğan büyük bir şok yaşadı. Erdoğan, stada gelişinde Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı şženes Erzik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat karşıladı. Sıcak karşılamanın ardından sıcak mesajlar veren Başbakan Erdoğan, stada gelişinden önce başlayan protestoların devam etmesi üzerine yapması beklenen konuşmayı yapmadan stattan ayrıldı.

CANLI YAYINA KATILDI
Canlı yayına katılan Başbakan Erdoğan, kendilerini UEFA'da bugünlere getiren Galatasaray'ın böyle bir stada sahip olmasına inandıkları için bu stadın yapılmasına karar verdiklerini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin, geleceğe yönelik futbol şampiyonaları için böyle bir stadı kazanmasını görev telakki ettiklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve şimdiki başkan Adnan Polat'ın konuyla yakından ilgilendiğini, bu nedenle böyle bir adım atmaya karar verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

œStadın inşaat aşamasındaki ilk kesintiler ihaleyi alan arkadaşlardan kaynaklandı. Kesinti olunca TOKİ olarak stadın yapımını üstlendik. Bu süreçte Varyap ve Uzunlar firmaları da projeye dahil oldu. Statla beraber buraya metro da geldi. Metro yatırımının yanında çok ciddi bir kavşak düzenlemesi var. Bunların hepsi stada yönelik olarak atılmış adımlar. çünkü statların dolması ve boşalması anlık meseleler. Bu yüzden bu hesapların iyi yapılması lazım. Mesela bu stat yarım saat içinde boşalacak.

Başbakan Erdoğan, stat çevresinde kavşak ve metroyla ilgili yapılacak yeni düzenlemeler olacağını da ifade etti.

œ2005'te İstanbul'da bir final yaşamıştık, 2009'da yine öyle. Türk Telekom Arena'da bir final rüyanız var mı sorusuna da Başbakan Erdoğan, œEn yakın zamanda artık bunları yakalayalım yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası maçında Yeni Malatyaspor'a yenildiğinin hatırlatılması üzerine de œBiz alıştık bu işlere dedi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, bazı taraftarların tepkileri üzerine, Galatasaray-Ajax karşılaşmasını izlemeden stattan ayrıldı.

BAKANLAR, FEDERASYONU BAşžKANI ÖZGENER VE BAZI BAşžKANLAR DA STADI TERK ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Telekom Arena'nın açılışında taraftar tepkisi nedeniyle stattan ayrılmasının ardından, bakanlar, federasyon yöneticileri ve bazı kulüp başkanları da stadı terk ettiler.

Başbakan Erdoğan'ın stada gelişinin anonsu sırasında Ultraslan Grubu'nun alkışladığı, bazı tribünlerin ise tepki gösterdiği görüldü. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşması sırasında protestolar çoğaldı.

Başbakan Erdoğan'ın ardından açılış için gelen bakanlar ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı şženes Erzik, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve bazı kulüp başkanları da stadı terk ettiler.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, açılışta her şeyin güzel başladığını ancak yaşananların hoş olmadığını ifade ederek, œBu stadın en başından beri buraya yapılması düşüncesi Sayın Başbakan'a aittir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken bunu dillendirdi, daha sonra da hükümet olduğu zaman bizlere bürokratlarına talimat vererek, stadın burada yapılmasını sağladı. şžu anda da çevre düzenlemesiyle ilgili yollarla ilgili Sayın Başbakan'ın talimatıyla müthiş bir çalışma yapıyoruz diye konuştu.

Statta yaşananların organize olduğunu düşündüğünü ifade eden Akgül, œBugün burada yaşananların tamamen organize olduğunu düşünüyorum. çünkü Galatasaray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Öyle olmadıklarını düşünüyorum. çünkü daha önce defalarca Galatasaray taraftarları böyle olmadığını ispatladı. Yaşananların Galatasaray taraftarı tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Organize bir hareketti, nasıl bir organizasyondu bilmiyorum ama çok kötü bir organizasyon yapıldı. Bu akşam çok kötü anılarla buradan ayrılıyoruz ifadelerini kullandı.

'BAşžBAKAN'A YAPILANLAR KABUL EDİLEMEZ'Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener, 'Başbakan'a yapılanlar kabul edilemez. Bu stadın yapılmasında tabii ki Galatasaray camiasının payı büyüktür ancak, en büyük pay Başbakan Erdoğan'ındır' dedi. Özgener ayrıca, Bakan Egemen Bağış'ın tepkili sözlerini savunurken, 'Bu yapılanlara karşı söylenen her söz doğrudur' diye konuştu.


AçILIşžTAN NOTLAR
HAGİ: œHER şžEY YENİ VE çOK GÜZEL
Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi de Türk Telekom Arena'nın açılışında yaptığı değerlendirmede, œHer şey yeni ve çok güzel. Ümit ediyorum ki bu gece çok güzel bir maç olur. Güzel bir gösteri olur. Yeni bir yıla başladık. Yeni bir statta ilk maçımıza çıkıyoruz. Ümit ediyorum ki iyi bir takım oluşturarak, taraftarlarımızı memnun ederiz dedi.

Rumen teknik adam, şu anda Galatasaray'ın geleceğini inşa etmeye çalıştıklarını aktararak, œYine başarılarla dolu bir geleceğimiz olmasını istiyoruz. Yeni stadımız Ali Sami Yen'den daha büyük kapasitede. Ümit ediyorum ki oradaki başarılardan daha büyüklerine burada ulaşırız ifadelerini kullandı.

MAç 15 DAKİKA GEç BAşžLATILDI
Galatasaray ile Ajax arasındaki açılış maçı 15 dakika geç başlatıldı. Daha önce 20.45'te başlayacağı açıklanan karşılaşma, saat 21.00'de başladı.

TARAFTARLAR GİRECEÄžİ TRİBÜNÜ BULMAKTA ZORLANDI
Taraftarlar özellikle metro ile geldiklerinde stada ulaşmakta fazla zorluk yaşamazken, gireceği tribünü bulmakta ise sıkıntı yaşadı. Kapılarda yer alan güvenlik görevlilerinin de bu konuda fazla bilgili olmamalarından dolayı, taraftarların zorlandığı görüldü.

GALATASARAY TRİBÜNLERİNDE PROTESTOLAR
Galatasaraylı taraftarlar, yeni stadın açılışı nedeniyle büyük heyecan yaşarken, Adnan Polat'ın konuşmaları stat üzerindeki ekranda yer alınca ıslıklarla tepki gösterdiler.

Stadı tamamlayan TOKİ'nin Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı konuşma sırasında tribünlerden protestolar yükseldi. Bayraktar, uzun konuşması sırasında yuhalandı.

KONUşžMALAR DUYULMADI

Açılış töreninde ekranlara yansıtılan Başkan Polat'ın konuşmaları, ses sistemindeki sıkıntı nedeniyle duyulamadı. Görüntü ve ışık efektleri ve yapılan dans gösterileri ise statta muhteşem anlar yaşanmasına neden oldu.

TÜRK TELEKOM ARENA'DA İNTERNET SIKINTISI

Basın tribününde kablosuz internetin olmaması basın mensuplarına büyük sıkıntı yaşattı. Cep telefonu hatlarında yaşanan sorun nedeniyle de gazeteciler kendilerine ait mobil internet modemleriyle internete bağlanamadılar.

ULTRASLAN KALE ARKASINDA

Ali Sami Yen Stadı'nda kapalı tribünde yer alan Ultraslan taraftar grubu Türk Telekom Arena'da kale arkasına geçti. Ultraslan, hazırladıkları dev bayraklarla açılışta yerini aldı.
Radikal

Skandal Arena'sı

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın şiddetli yuhalanmasına sinirlenen Başbakan Erdoğan, konuşmasını bile yapmadı. Protestoya bakanlar, Erzik, Özgener ve tribündeki kulüp başkanları da katıldı.


Türk futbol tarihinin en önemli yatırımlarından Türk Telekom Arena'nın açılışı skandal olaylara sahne oldu. Büyük şovlarla başlayan geceye G.Saray taraftarının siyasileri protesto etmesi ve Başbakan Erdoğan ve bakanlarının stadı terk etmesi damgasını vurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 19.25'te Arena'ya geldi. Tünelde iki anchorman Ali Kırca ve Mehmet Ali Birand ile konuşan, hatta TV'ye röportaj veren Başbakan Erdoğan daha sonra bakanları ile birlikte protokoldeki yerini aldı.  

KIYAMETİN KOPTUĞU AN
HER şžEY aslında iyi ve normal gözüküyordu. Önce Adnan Polat açılış konuşmasını yaptı. G.Saray taraftarının protesto ettiği Polat'ın ardından TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ıslıklar eşliğinde kürsüye geldi. Bayraktar'ın 'G.Saraylı yöneticiler Ali Sami Yen'deki görevlerini yerine getirmedi' şeklinde başlayan ilk cümlesi ile birlikte adeta kıyamet koptu. Bayraktar, tribünlerin aşırı tepkisine rağmen konuşmasını sürdürdü ve 'Yöneticiler beceriksiz, stadı yapamadılar biz yaptık' şeklinde ifadeler kullandı.

SADECE 30 DAKİKA KALDI
şžİDDETLİ protestoya rağmen Bayraktar konuşmasını bitirdi. Arkasından da Başbakan Erdoğan, 'Bu nasıl nankörlük' diyerek olaylara tepkisini gösterdi ve konuşmasını yapmadan 30 dakika kaldığı Arena'dan ayrıldı. Erdoğan'a Devlet Bakanı Egemen Bağış, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Spor Bakanı Faruk Özak da eşlik etti.

CUMHURBAşžKANI YOKTU
SİYASİLERİN yanı sıra futbol adamları da bu duruma duyarsız kalmadı. UEFA Asbaşkanı şženes Erzik ve TFF Başkanı Mahmut Özgener'in yanı sıra Sadri şžener, Göksel Gümüşdağ gibi kulüp başkanları da protestoya katılıp stadı terk etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise yoğun programı nedeniyle açılışa gelemedi.

G.Saraylı değiller
Ali Sami Yen'e veda günü, G.Saraylı taraftarların protestosuna maruz kalan Başkan Adnan Polat'a Türk Telekom Arena'nın açılışı da zehir oldu. Başbakan Erdoğan'ın tribünü terk etmesi üzerine locada gözyaşlarını tutamayan G.Saray Başkanı, Arena'da ancak Ajax maçının ilk yarısını seyredecek kadar kalabildi. Başkan, ikinci yarıyı izlemeyip stadı terk etti.
POLAT yönetim kurulunu bugün olağanüstü toplantıya çağırdı. Sarı-Kırmızılı yöneticiler, toplantıda protestoları masaya yatırıp skandala imza atanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasına yönelik karar alacak.

BAşžBAKAN Erdoğan'dan özür dileyen Polat şöyle konuştu:
'DAVETİMİZİ kabul edip açılışa teşrif etti. Kendisine G.Saray taraftarı diyemeyeceğim bazı insanların yapmış olduğu tepkiler nedeniyle stattan ayrılma mecburiyeti hissetti ve ayrıldı. Kesinlikle böyle bir şeyi hiç hak etmedi.

GEREKEN YAPILACAK
BİZİM G.Saray örf ve adetleri içerisinde Sayın Başbakanımızı burada çok iyi ağırlamamız gerekiyordu. Ama maalesef yapamadık. G.Saray camiası adına Sayın Başbakanımızdan özür diliyorum. Maalesef suiistimal edenler var. Böyle muhteşem bir geceyi bozanlar var. Kim olduklarını tespit edeceğiz ve gerekeni yapacağız.

Camian sana ihanet etti!
Devlet Bakanı Egemen Bağış, twitter ile birlikte protestolara olan tepkisini sözlü olarak da dile getirdi. Bağış, 'Bu yapılan nankörlük. Sayın başbakanımızın bu stadın yapılışında büyük emeği var. Defalarca durma noktasına gelen bu stat inşaatı, başbakanımız sayesinde devam etti ve böyle mükemmel bir tesis ortaya çıktı' dedi. Bağış, G.Saray Başkanı Adnan Polat'a da nankörlük vurgusunu tekrarlayıp, 'Camian sana ihanet etti. Tribünlere hakim olamıyor musun' dedi. Bakan Mehdi Eker ise, 'Yapılanlar çok ayıp, çok saygısızca' ifadesini kullandı.

ÖZAK: Bayram cenazeye dönüştü
Devlet Bakanı Faruk Özak, 'Bayramı, cenaze törenine dönüştürmek çok büyük bir saygısızlık' dedi. Bakan, 'Bırakın buraya bu kadar emek vermiş bir kişiyi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bir sporsever ve özellikle G.Saray'a kimsenin yapamayacağı bir katkıyı yapmış bir kişi. çok rahatsız oldu. Biz de rahatsız olduk. Tabii bütün G.Saraylılara mal etmek istemeyiz ama bu anlayışın mutlaka statlardan uzaklaştırılması lazım. Bu bir seviyesizlik. Başbakan tepkisini gösterdi ve ayrıldı. Bizi alkışlamaları, tebrik etmeleri lazımken, bu saygısızlığı yapanlarla aynı ortamda oturmak doğru değil' diye konuştu.

Kabullenmek mümkün değil
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 'Böyle bir Başbakan'a sahipken maalesef onu son derece üzdük. Bunu kabullenmek kesinlikle mümkün değil' dedi. Başkan Özgener, 'Bu stadı yapan ve Türk futboluna kazandıran Başbakanımız'ın protesto edilmesi kötü. Üzülmemek elde değil. Bu (dün) gece yaşananlar gerçekten üzücü' ifadelerini kullandı.

Organize işler bunlar
GSG Müdürü Yunus Akgül, açılışta her şeyin güzel başladığını ancak yaşananların hoş olmadığını ifade ederek, protestoların organize edildiğini savundu.
AKGÜL, 'Burada yaşananların tamamen organize olduğunu düşünüyorum. çünkü G.Saray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Öyle olmadıklarını düşünüyorum. çünkü daha önce defalarca G.Saray taraftarları böyle olmadığını ispatladı. Yaşananların G.Saray taraftarı tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Organize bir hareketti, nasıl bir organizasyondu bilmiyorum ama çok kötü bir organizasyon yapıldı. Bu akşam çok kötü anılarla buradan ayrılıyoruz' ifadelerini kullandı.
AKGÜL, Arena fikrinin en başından beri Başbakan'a ait olduğunu da sözlerine ekledi.

Ikinci skandal twitter' da çıktı
TÜRK Telekom Arena'da yaşanan skandalın ardından twitter da karıştı. Genel Müdür Yardımcısı Selim Terzi, Başbakan'a yönelik protestoya tepkinin dozunu kaçırınca ikinci bir skandala imza attı. Selim Terzi'nin 'Tabii ki burada durmayacağım. Ve vicdanı olan bu statta durmaz. Galatasaraylılığımdan utanıyorum. Başbakanı TT Arena'da yuhalayanların babaları belli değildir buna eminim. şžerefsizler yuhalayan kahpe GS taraftarı' mesajları yadırgandı. AK Partili bakan ve milletvekilleri ise twitterdan tepkilerini dile getirirken daha sağduyulu yaklaştı.

İşte o twit'ler:

- Edibe Sözen: Asla Galatasaraylı olmayacağım, olmadım da...   Başbakan olmasa o stat yapılamazdı bu hızla, öyle bir nedenle ise daha da cahilcedir o saygısızlık'

- Egemen Bağış: Galatasaray'a, ülkemize ve İstanbul'a böyle muazzam bir tesis kazandıran emektarlara nankorlük yapanlar utansın. Stat hayırlı olsun.   Galatasaray'ın yeni stadı etkileyici. Ülkemize ve İstanbul'a böyle bir tesis kazandıran başta Başbakanımız, emeği geçenlere çok teşekkürler.

- Suat Kılıç: Tepki koyanlar orada maç da izlemesinler bakalım... Sefillik ve acizlik bu olsa gerek!
100'lerce trilyon harcandı o stadyum için, rüya bir proje gerçekleşti BAşžBAKAN sayesinde. İdraktan mahrum sefillere yazıklar olsun!
Akşam

Hem gurur hem ayıp!

Türk Telekom Arena, G.Saray-Ajax maçıyla seyirciye merhaba dedi. Stadın yapımında büyük emeği geçen Başbakan, protesto üzerine stadı terk etti.


ÜZÜNTÜ VE EZİKLİK...
Protesto sonrası stadı terk eden Başbakan R.Tayyip Erdoğan"ın hayli üzgün olduğu görüldü. G.Saray Başkanı Adnan Polat da taraftarlarının işlediği büyük ayıbın ezikliğini çok belli ki omuzlarında hissediyordu.

GECEYE GÖLGE DÜşžTÜ

BU KADAR DA OLMAZ...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışı için geldiği Türk Telekom Arena Stadyumu"nda taraftarların ıslıklı protestoları üzerine stadı erken terk etti. Erdoğan"ın stada girişinde isminin anons edildiği sırada Ultraslan Grubu"nun alkışladığı, bazı tribünlerin ise tepki gösterdiği görüldü. Erdoğan"ın yerine oturmasının ardından Galatasaray Başkanı Adnan Polat açılış konuşması yaptı. Sonrasında TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar"ın konuşması sırasında sarı-kırmızılı tribünlerden yoğun ıslıklar duyuldu. Taraftarlar TOKİ Başkanı"nın Başbakan Erdoğan"a teşekkür sözleri sırasında ise protestolarını yükseltti. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan stadyumdan ayrılarak Kısıklı"da bulunan evine gitti. Ayrıca bakanlar ile GSG Müdürü Yunus Akgül, Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı şženes Erzik, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve bazı kulüp başkanları da stadı terk etti.

PROTESTOYA TEPKİ YAĞDI
Başbakan Erdoğan"a yapılan protestoya tepki yağdı. Bakanlar, Adnan Polat"a sitem ederken, özellikle Egemen Bağış"ın oldukça sinirli olduğu görüldü. Bağış, Polat"a dönerek, œBu yapılan nankörlüktür derken son derece üzgün olan Başkan ise Bağış"tan defalarca özür diledi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, œBu saygısızlığı yapanlarla aynı ortamda bile oturmak doğru değil. Bayramı cenaze törenine dönüştürdüler yorumunda bulunurken, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise, œYapılanlar çok ayıp, çok saygısızca dedi. Yunus Akgül, œBu yaşananlar tamamen organize. G.Saray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Bunu onların yaptığını düşünmüyorum açıklaması yaparken Mahmut Özgener, œBöyle bir Başbakan"a sahipken maalesef onu son derece üzdük. Bunu kabullenmek kesinlikle mümkün değil. Bu statta en büyük pay Başbakan Erdoğan"ındır sözlerini kullandı. > şževket EROĞUL

Sessiz merhaba

Galatasaray Türk Telekom Arena"nın açılış maçında Ajax"la golsüz berabere kaldı

İDARE ETTİLER
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışı için geldiği Türk Telekom Arena Stadyumu"nda taraftarların ıslıklı protestoları G.Saray, T.Telekom Arena"nın açılış maçında Hollanda"nın Ajax takımıyla yenişemedi: 0-0. 15. dakikada Arda on sekize girdi, altı pasta bekleyen Culio"ya çıkardı topu, Enoh araya girerek tehlikeyi önledi. 45"te G.Saray ceza sahası içinde oluşan karambolde, topu önünde bulan Sulejmani"nin sağ çaprazdan sert şutu Ufuk"tan döndü. 54"teki Kazım"ın sert vuruşunda kaleci Stekelenburg iyi yer tutmuştu. 83. dakikada Galatasaray defansının arkasına sarkan Suarez, kaleci Ufuk"u da çalımlarken, açısı daraldıktan sonra oldukça kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı boş kale yerine üsten auta attı. 89. dakikada Aydın"ın pasıyla Ajax defansının arkasına sarkan Anıl, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu üsten auta atarak önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

T.Telekom Stadı, 15 Ocak 2001
G.SARAY
Ufuk 6
Serkan 6
(Insua dk.46) 5.5
Cana 6
Servet 5.5
(Semih dk.67) 5.5
Hakan 5.5
(Barış dk.46) 6
Sabri 6
Ayhan 5.5
(Mustafa dk.46) 5
Emre 5.5
(Cumhur dk.89)
Culio 5.5
(Aydın dk.59) 5.5
Arda 6.5
Kazım 5.5
(Anıl dk.59) 5

YEDEKLER
Emirhan, Ahmet Kesim, Bilal, Cem Sultan, Yusuf, Emre Gemici, Berk
T.D: Gheorge Hagi

AJAX
Stekelenburg 6
Van Der Wiel 5.5
(Anita dk.59) 5.5
Vertonghen 5.5
(Oojier dk.79) 5
Alderweireld 6
Emanuelson 5.5
(Blind dk.63) 5
Sulejmani 6
De Zeeuw 5.5
Eriksen 6
Enoh 5.5
(Suarez dk.63) 5
Bonevacia 5.5
(Aras dk.70) 5
De Jong 5.5
(Lindgren dk.80) 5

YEDEKLER
Vergoeven
T.D.: Frank de Boer

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Orkun Aktaş

GÖRKEMLİ AçILIşž

Sarı-kırmızılı taraftarlar dün gece İstanbul"da adeta hayatı durdurdu. Havai fişek ve ışık gösterileriyle Seyrantepe aydınlanırken, Cimbom yeni stadına kavuştu.45 bin kişi unutamayacağı bir gece yaşadı.

BAYRAKLAR SAMİ YEN"DEN
Ali Sami Yen Stadı"nın ışıklarının sönmesiyle bir tarih kapanırken, Türk Telekom Arena"nın açılışıyla G.Saray ve Türk spor tarihinde dün gece yeni bir devir başladı. Avrupa"nın en modern statlarından birisi olan Türk Telekom Arena Stadı dün gece muhteşem bir törenle açıldı. Törenler, Mecidiyeköy"deki Ali Sami Yen Stadı"ndan bayrakları taşıyan konvoyun yeni stada ulaşmasıyla başladı. Bu arada stadın kapıları da taraftarlara açıldı. Akşamı beklemeden stada ulaşan ilk G.Saraylılar içeri alınmaya başlandı. Yeni stada ilk giren taraftarlar, stadı pankartlar ve bayraklarla süslemek üzere hazırlıklara başlayan ultrAslan taraftar grubu oldu.

ARENA HINCA HINç DOLU!
Taraftarlar daha öğlen saatlerinden itibaren stada koştu. Trafiğin tıkanmaması için geniş önlemler alındı. Stadın doğu tribününde, dev bir Metin Oktay resmi açılırken, taraftarlar tribünleri pankartlarla donattı. G.Saray"ın kurucusu Ali Sami Yen"in fotoğrafı ve kulübün misyonunu belirten ünlü œAmacımız İngilizler gibi toplu halde oynayarak, bir renge ve isme sahip olmak, Türk olmayan takımları yenmektir sözü, dev skorbordda yansıtıldı. Açılış töreni için stadın zeminine devasa perde ekranlar yerleştirildi. TT Arena"nın tribünleri hınca hınç dolarken, taraftarlar önce Kenan Doğulu"nun verdiği konserle coştu. Coşku, muhteşem havai fişek ve ışık gösterileriyle doruğa ulaştı.

MÜTHİşž KOREOGRAFİLER
Dans gruplarının koreografileri nefesleri kesti. G.Saray amblemi stadın ortasından havaya yükseltilerek kulübün kuruluşu simgelendi. Yeni stadın açılışına spor, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimleri de akın etti. G.Saray takımı18.30"da stada geldi. Hep birlikte sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolcular taraftarları selamlarken, bir süre açılış gösterilerini izledi. Ajax"la yapılacak maç öncesi kısa bir ısınma yapan G.Saray takımı, œşžampiyon tezahüratlarıyla karşılandı. Sarı-kırmızılı takımın tecrübeli futbolcusu Sabri, taraftarın isteğiyle œüçlü çektirdi. Stadın ambiyansına hayran kaldıklarını söyleyen futbolcular TT Arena"da büyük zaferler yaşayacaklarını söyledi.
Ercan YILDIZ - [email protected]

G.SARAY BAşžKANI ADNAN POLAT: YENİ SAYFA AçTIK

KUPALAR KAZANACAĞIZ
G.Saray Başkanı Adnan Polat, Türk Telekom Arena"da büyük zaferlere imza atacaklarını söyledi. œTürk Telekom Arena hem G.Saray"a hem de Türk sporuna hayırlı olsun diyen Başkan Polat, œAli Sami Yen Stadı"nda nasıl ki tarihi zaferlere imza attıysak, burada da aynı şekilde kupalar havaya kaldıracağız. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan"a ve stadın yapımında ve G.Saray"a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. G.Saraylılık bir kültürdür. Bu kültürü ileri nesillere en iyi şekilde aktaracağız. Türk Telekom Arena"da kendimize yeni bir sayfa açtık şeklinde konuştu.

PROTESTOLAR UTANDIRDI
Başkan Polat, açılışta yaşanan protestolarla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"dan özür diledi. Yaşanan olaylar sonrası morali bozulan Başkan Polat, Ajax maçının devre arasında bazı yöneticilerle birlikte stadı terk ederken, œSayın Başbakan stadın yapımı için çok büyük gayret sarf etti. Devletin bütün imkanlarını harekete geçirdi. G.Saray taraftarı dahi diyemeyeceğim bazı insanların yapmış olduğu tepkiler bizi utandırdı. G.Saray örf ve adetleri içinde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamamız gerekiyordu. Sayın Başbakanımızdan özür diliyorum. Bunu yapanları tespit edip gerekeni yapacağız dedi. Murat TAMER

METRODA İZHİDAM
G.Saray"ın yeni stadının açılışına davetiye bulamayan taraftarlar akşam saatlerine kadar stat çevresinden ayrılmadı. Biletlerin karaborsada 5 bin TL"ye kadar alıcı bulduğu öğrenilirken, polis, bileti olmayan taraftarları metro istasyonundan geri çevirdi.

G.SARAY NOTLARI

çilekeş gazeteciler
Türk Telekom Arena"nın açılışında binlerce güvenlik görevlisi sabah saatlerinden gece yarısına kadar mesai yaparken, gazeteciler de zor şartlar altında çalıştı. Basın odasının tamamlanmamış olması dolayısıyla güçlükle görev yapan gazeteciler büyük sıkıntı yaşadı.

2020 için kozumuz
UEFA Asbaşkanı şženes Erzik, Türk Telekom Arena"nın 2022 Avrupa Futbol şžampiyonası için Türkiye"nin en büyük kozu olacağını söyledi. 2016 adaylığında finalde kaybettiğimizi hatırlatan Erzik, œ2020 için bu stat en büyük kozumuz olacak. Seyrantepe hayırlı olsun dedi.

Ajax"ı ıslıkladılar!
G.Saraylı taraftarlar Türk Telekom Arena Stadı"nın açılış maçında rakipleri Ajax"ı aısınmak için sahaya çıktığında ıslıkladı. Karşılaşmanın dostluk maçı olduğunu hatırlayan taraftarlar, bu kez Hollanda ekibini alkışladı.

De Boer: Muhteşem
G.Saray"ın eski futbolcusu, Ajax Teknik Direktörü Frank De Boer, sarı-kırmızılıların muhteşem bir stada kavuştuğunu söyledi. Harika bir atmosfer oluşturulduğunu söyleyen De Boer, œG.Saray"ın bu statta büyük başarılara imza atacağına inanıyorum dedi.
Türkiye

Yıkılan stat değil bir kulübün temelleri

Daha dün, Galatasaray Adası'nın adını Su Ada'ya çıkartan Özhan Canaydın yönetimi Galatasaray'ın adını satmıştı. Bugün de Adnan Polat yönetimi kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in adını satıyor.'

Yukarıdaki cümleleri yazalı üç yıl geçmiş. O günden beri bu konuyu defalarca yazdım. Galatasaray yönetimini sağduyuya, taraftarını baskı kurmaya, Türk Telekom'u jest yapmaya çağırdım. Olmadı. Galatasaray'ı Galatasaray yapan değerlerden birinin çöpe atılmasını ne yazık ki önleyemedik.

Galatasaray'ın yeni stadı dün açıldı ve Galatasaraylılık ruhu artık tarih oldu. Artık Avrupa'ya diz çöktürmüş büyük bir kulüp değil, sıradan bir mahalle takımı var karşımızda. Hıncal Uluç dün artık Galatasaraylı olmadığını yazmış. Ben, kulübün değerlerinin birer birer satılmaya başladığı Özhan Canaydın döneminde askıya aldığımı açıklamıştım Galatasaraylılığımı. Adnan Polat döneminde ise zaten Galatasaray diye bir takım kalmadı. Yeni stada sponsor alınmasına karşı değilim. Bilakis Türk Telekom'un sponsorluğu kulüp için çok önemli. Ancak Galatasaray yönetimi stadın adını pazarlarken, kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in stadın adında mutlaka yer almasını şart koşabilirdi. Türk Telekom, Galatasaray yöneticilerinin beceriksizliğine ya da bilinçli ihanetine rağmen bir jest yapıp stadın adındaki Ali Sami Yen'i koruyabilirdi. Taraftarlar organize olup, üç yıl boyunca susmayan tezahüratları ile yönetim ve sponsor üzerinde baskı kurabilirlerdi.

'Türk Telekom Arena' gibi manasız ve ruhsuz bir ad yerine 'Türk Telekom Ali Sami Yen' gibi anlamlı ve karakterli bir isim kullanmanın kime ne zararı vardı
Yine de umudu kesmiş değilim. Galatasaray'ın kurucusundan aldığı ruhu öyle kolay kolay teslim edecek bir kulüp olmadığına inanıyorum. Bu ruhun, Adnan Polat yönetimini başından atıp layık olduğu yönetime kavuşacağını ve kulübe büyük maddi kaynak sağlayan sponsoru Türk Telekom'u da razı ederek kurucusunun adını yeni stadın üzerine tekrardan yazdıracağı günü bekliyorum. O gün büyük bir zevk ve gururla yine Galatasaraylı olacağım. Monaco maçında Prekazi'nin golünden sonra ölen sevgili babam Sungur Atakan'ın Galatasaraylı oğlu olmaya gururla devam edeceğim.

İstanbul'da iyi mozzarella
Açılır açılmaz bir sürü köşe yazarının övgü yağmuruyla karşılanan Obika Mozzarella Bar'a nihayet gidebildim.
Onca köşe yazarının abartılı övgülerinin yarattığı beklentiden olacak hayal kırıklığına uğradım. Öyle çok özelliği olmayan bir restoran zinciri şubesinden biri Obika. Evet kaliteli bir zincir ama zincir restoran işte. Mozzarella, pizza ve makarna ağırlıklı basit bir mönüsü var. Midemi hamur işiyle doldurmaya meraklı olmadığım için bana hitap etmiyor.
Bilgi çağı dergisinin başarılı yayıncısı Cem Tecimen ile birlikte gittik. O füme mozzarellalı risotto, ben de mozzarellalı schiaffoni makarna yedim. Cem'in risottosu hızlı mutfak işi vasat bir risottoydu. Füme mozzarellanın verdiği lezzet iyiydi ama kıvamda sınıfta kaldı. Makarnam ise tam kıvamında pişmiş, makarnası ve sosu çok lezzetli güzel bir yemekti.
Yemekten önce paylaştığımız Bufala Campana DOP mozzarella da çok lezzetliydi ama İstanbul'da yenilebilecek en lezzetli mozzarellanın adresi bence hala, Kanyon'un birkaç adım ötesindeki Fratelli la Bufala...

Somon sevmem dedirtmeyen somon
Hafta içinde İstanbul Hilton aşçılarının Avrupa Aşçılık Kupası aldıkları yemeklerinin tadımına davetliydim. Avrupa'dan 55 Hilton otelinin katıldığı yarışmaya İstanbul Hilton İkinci şžef Durmuş şžen ve aşçı Cumali Özırmak ile katılmış. Her takımın aynı iki yemeği hazırlayarak yarıştığı Venedik'teki kupayı kazanan Türk takımının giriş yemeği olarak sunulan Zeytinyağında Pişirilmiş Atlantik Somonu'na özellikle bayıldım.
55 derecede ısıtılmış zeytinyağında maydanoz, defne yaprağı ve sarımsakla birlikte 10 dakika pişirilen somon, bugüne kadar yediğim somonlar arasında en harika dokuya sahip olanıydı. Somon bilindiği gibi biraz fazla pişti mi samanlaşan yağlı balıklardandır. Az piştiğinde ise dişleri kamaştıran, çiğnemesi çok da hoş olmayan bir eti vardır. Türk şeflerin kupalı somonunun kıvamı ise mükemmeldi. Yemek termometreniz varsa, evde de deneyebilirsiniz
Akşam/Yurtsan ATAKAN


Geri Dön