19 / 04 / 2024

Türk Telekom Arena Stadı'nda Işın çelebi maç seyretmedi!

Türk Telekom Arena Stadı'nda Işın çelebi maç seyretmedi!

Önceki hafta pazar akşamı ANAP dönemi bakanlarından, Galatasaray Kulübü eski yöneticisi Işın çelebi 'nin çeşme 'deki evindeyiz. Söz, Galatasaray 'ın Türk Telekom Arena Stadı 'ndan açıldı...



Önceki hafta pazar akşamı ANAP dönemi bakanlarından, Galatasaray Kulübü eski yöneticisi Işın çelebi 'nin çeşme 'deki evindeyiz. Ayşe-Özen Göksel ile Ceyda-Ahmet Aydede, şžükran-Işın çelebi çiftinin konukları... Aralarında eşim Emine ve ben de varız.
Genel müdürlükten emekli olduktan sonra Akbank 'ta Yönetim Kurulu Üyeliği süren Özen Göksel, sözü Galatasaray 'ın Türk Telekom Arena Stadı 'ndan açtı:
- Oğlum Sinan ve arkadaşlarından oluşan 7 kişilik bir grubumuz var. Kombine bilet aldık. Maçları birlikte izliyoruz.

Ahmet Aydede, stadyumu övdü:
- O stadyum hem Galatasaray için, hem de Türkiye için güzel ve iddialı bir eser oldu. Elinize sağlık.
Işın çelebi, bir yandan teşekkür ederken, diğer yandan burukluğunu, hatta kırgınlığını hissettirdi:
- 18 ay stadyum inşaatının başındaydım. Bazı geceler orada yattım desem yeridir. Ancak, Türk Telekom Arena 'da henüz bir maç izlemedim.

Ahmet Aydede, stadyumun açılış gecesini anımsattı:
- Açılış gecesi orada değil miydiniz Maçı seyretmediniz mi
Işın çelebi, o gece “yuhalama şoku ” yaşadığını anımsattı:
- O gece gözümüz maç görecek halde değildi. Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan, dönemin spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ve yine dönemin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar 'a yönelik protestolar sonrası onlar stadyumdan ayrılmak durumunda kalınca büyük bir şok yaşadım.

Araya girdim:
- Siz de siyaset yaptınız. Siyasette böyle şeyler olur. Siyasetçi alkış da alır, yeri gelince protesto da edilir.
- Elbette, ona katılıyorum. Ancak, biz Galatasaray camiası olarak orada ev sahibi durumundaydık. Sayın Başbakan ve ekibi, bizim konuğumuzdu. Orada “ev sahibi nezaketi ” göstermeliydik. Eğer Sayın Başbakan 'ı protesto etmek isteyen varsa, tepkisini başka ortamda ortaya koymalıydı.
- Faruk Nafiz Özak 'la protesto gecesini daha sonra epey konuştum. Her seferinde, “Biz olayı Galatasaray camiasına mal etmiş değiliz ” dedi.

- Yine de o gecenin şokunu pek üzerimden atabilmiş değilim. O yüzden Türk Telekom Arena 'da maç seyretmek içimden gelmedi. Hala aynı duyguları yaşıyorum. En az bir yıl stada gidip maç seyretmem sanırım.
Özen Göksel de moral verdi:
- Stadyuma çok emeğiniz geçti. Elinize sağlık. Akbank 'ın locası var ama ben gençlerle birlikte tribünden maç izlemeyi seviyorum.
Söz localardan açılınca, çelebi 'ye oralarda yaşanan sıkıntıyı sordum:
- Localarla, onlara ayrılan koltuklar arasında kopukluk var. Tribündeki seyirciler sürekli locaların önünden geçebiliyor. Bu yöntem loca sahiplerini rahatsız etmiş durumda. Ancak, kimileri söz konusu yöntemin, “UEFA kriteri ” olduğunu söylüyor.
- UEFA kriteriyle ilgisi yok. Stadyumu “geçici teslim ” şeklinde müteahhitten almıştık. Eksikleri vardı. Localardaki o sıkıntı giderilecek.
Ardından Türk Telekom Arena 'nın Galatasaray için anlamını anımsattı:
- Galatasaray, yeni stadyumla büyük bir gelir potansiyeline kavuştu. Onun değerini bilmek gerek.
Siyasi arenadaki gerilimin benzeri, hatta zaman zaman daha fazlası, çeşitli dernek, vakıf ve spor kulüplerinde yaşanıyor...
“İktidar-muhalefet el ele ” işini becerebilen çok az örnek görülebiliyor...
Vahap Munyar/Hürriyet


Geri Dön