27 / 04 / 2024

Türk Telekom Arena Stadı'nı kim yaptırdı

Türk Telekom Arena Stadı'nı kim yaptırdı

Şişli Belediye Başkanı, 'Adım bile anılmıyor. Başlama vuruşunu ben yapmalıyım' dedi, GSGM Müdürü ise, 'Teşekkür edilecek tek kişi başbakan' cevabını verdi



Sarıgül: 'Benim projemdir' Akgül, 'Başbakanın  eseri'

Galatasaray'ın 15 Ocak 2011'de açmaya hazırlandığı Türk Telekom Arena için 'Ben yaptırdım' kavgası yaşanıyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün medyaya 2 gün önce 'Seyrantepe projesi benim projem. 28 Aralık 2003'te maketlerle Arena projesini Özhan Canaydın'a anlattım. Çok heyecanlandı. 'Bekle' dedi. Projeyi 6 ay saklayıp sonra kamuoyuna duyurdum. 'Hayal' dediler, 'Olmaz' dediler. Gerçekleşmesi için çok uğraş verdim. Şimdi Mustafa Sarıgül ismini anmaktan imtina ediyorlar' sözüne tepki geldi.

İLK DÜŞÜNEN BAŞBAKAN

arena'yI Başkan Adnan Polat ile birlikte gezen GSGM Müdürü Yunus Akgül, Sarıgül'e isim vermeden tepki gösterdi. Akgül, 'TV ve gazetelere bazı kişiler çıkıp Arena'nın ilk hayalini kurduğunu söylüyor. Başbakanımız bunu taa İstanbul BŞB Başkanı olduğu dönemlerde düşündü. Bu fikri ortaya atan o. Teşekkür edilmesi gereken tek kişi odur' dedi.

GSGM'YE DEVREDİLİYOR

BAŞKAN Adnan Polat da stadın yapımında stadın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devri için bazı protokoller yapılacağını bildirdi. Polat, 'Stadın yapımıyla ilgili bugüne kadar tüm projelere destek veren ve sahip çıkan sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Kendisine müteşekkiriz. Bizi hiç yalnız bırakmadı, hep yanımızda oldu, her problemi çözdü' diye konuştu.

52 bin 647 kapasiteli

TT Arena Stadı'nda koltuk montajı da tamamlandı. 52 bin 647 kişi kapasiteli stat, 1 Ocak'ta G.Saray'a teslim edilecek. Stadın içinde 150 süit, VIP, müze, kulüp, fan shop, restoran ve food-court gibi işlevler yer alırken, 3 bin araçlık otoparkı da bulunacak.

Başlama vuruşunu Erdoğan yapacak

15 Ocak'taki açılışa katılacağını bildiren Başbakan Erdoğan, santraya inip oyunun startını da verecek

TT Arena'nın açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gelmesi kesinleşti. Bir hafta önce kulüp başkanlarıyla şiddet yasası konusunda yapılan toplantıda, G.Saray Başkanı Adnan Polat, Başbakan'ı açılışa çağırmış ve ona göre program belirleyeceğini söylemişti.

ERDOĞAN DA programına uyması halinde 15 Ocak'ta açılışa katılacağını bildirmişti. Dün Erdoğan'ın saat 19:00'daki törende bulunması netleşti. Erdoğan yapılacak özel maçın başlama vuruşunu da yapacak.
Akşam

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Arena kavgası

Türk Telekom Arena için geri sayıma geçildi. Herkes projeyi sahiplenmeye başladı. Sarıgül ve Çelebi 'benim projem' derken, GSGM Müdürü Akgül ise 'Proje için Başbakan Erdoğan'a teşekkür etmeliler' ifadesini kullandı

GALATASARAY'ın yeni stadı Türk Telekom Arena 15 Ocak'ta açılışa hazırlanırken, 'Benim projem' kavgası başladı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün 'Seyran Tepe projesi beni' demesi olay yarattı. Başkan Adnan Polat ile stadı gezen GSGM Müdürü Yunus Akgül, Sarıgül'ü isim vermeden eleştirdi. Akgül, 'Bazı kişiler çıkıp Arena'nın ilk hayalini kurduğunu söylüyor. Başbakanımız bunu taa İstanbul BŞB Başkanı olduğu dönemlerde düşündü. Bu fikri ortaya atan o. Teşekkür edilmesi gereken tek kişi odur' dedi. G.Saray yöneticisi Işın Çelebi ise 'Seyrantape'nin proje babasıyım Başkan Polat'ın ilk maça,  TOKİ  Başkanı Bayraktar ve benimle çıkması şık olur' yorumunu yaptı.
Güneş

Arena'yı Başbakan Erdoğan açacak

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve beraberindeki heyetle dün Türk Telekom Arena'da incelemelerde bulunan Galatasaray Başkanı Adnan Polat, açılışın 15 Ocak 2011'de olacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bu önemli günde yanlarında görecekleri için mutlu olduklarını belirten Polat, "Stadın yapımında Başbakan'ımızın emeği çok büyük." dedi.
 
Galatasaray'ın ligin ikinci yarısında maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışının 15 Ocak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görkemli bir törenle yapılacağı belirtildi. Türk sporunun çok önemli bir tesis daha kazandığını ifade eden Galatasaray Başkanı Adnan Polat, stadın yapımında büyük emeği bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışa katılacak olmasından dolayı mutlu. Başkan Polat, dün Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve beraberindeki heyet ile birlikte, inşasında son aşamaya gelinen Türk Telekom Arena'yı gezdi. Polat, burada basın mensuplarına açıklamalar yaparak, Türk Telekom Arena'nın mülkiyetinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredileceğini ve stadın yönetimini birlikte yapacaklarını kaydetti.

"Türk Telekom Arena'nın açılış tarihi 15 Ocak Cumartesi günü saat 19.00 olacak. Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacağını bildirdi.'' diyen Adnan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Açılışla ilgili daha sonra ayrıntılı bilgilendirmeyi yapacağız. Bu stadın temelinin atıldığı, hatta protokolünün yapıldığı günden bu yana çok insanın emeği geçti. Ancak bu stadın yapımıyla ilgili bugüne kadar tüm projelere sahip çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Kendisine müteşekkiriz. Bizi hiç yalnız bırakmadı, her zaman yanımızda oldu. Her problemimizi çözdü. Burası neticede İstanbul'un, Türkiye'nin stadı olacak. Bugünden itibaren 15 Ocak'a kadar geri sayım başlamıştır."

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de Türk Telekom Arena'da gelinen noktaya dikkati çekerek, "Türk sporuna muhteşem bir eser kazandırmanın gururunu yaşıyoruz." diye konuştu. Televizyonlarda ve gazetelerde bazı kişilerin çıkıp, Türk Telekom Arena'nın ilk hayalini kurduklarını ileri sürüp, birbirlerine teşekkür ettiklerini aktaran Akgül, "Bu statla ilgili teşekkür edilmesi gereken tek kişi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

Galatasaraylı yönetici Ali Haşhaş, ligin ikinci yarısında çok güzel bir statta maçlarını oynayacaklarını belirterek, "Yeni stadımıza yeni yıldızlarla gelmek için şimdiden transfer çalışmalarına başladık. Ambiyansı çok güzel olan bu statta çok başarılı sonuçlar alacağız." açıklamasında bulundu.
Zaman/Hacı Hasdemir

Açılış 15 Ocak'ta

Türk Telekom Arena’nın kurdelasını Başbakan Erdoğan kesecek

G.Saray Başkanı Polat “Bu projeye sahip çıkan ve desteğini hiç esirgemeyen Başbakan’a çok müteşekkiriz. Arena sadece bizim değil, İstanbul’un stadı olacak” dedi

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yöneticiler Işın Çelebi, Ali Haşhaş ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, yapımı tamamlanmak üzere olan Türk Telekom Arena’da incelemelerde bulundu. Adnan Polat, Türk Telekom Arena’nın mülkiyetinin GSGM’ye devredileceğini ve stadın yönetimini birlikte yapacaklarını söyledi.

BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

Polat, “Arena’nın açılışı 15 Ocak Cumartesi günü saat 19.00’da olacak. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacak. Bu stadın temelinin atıldığı günden bu yana çok insanın emeği geçti. Ancak bu stadın yapımıyla ilgili tüm projelere sahip çıkan Başbakan’a teşekkür ediyorum. Kendisine müteşekkiriz. Bizi hiç yalnız bırakmadı, her zaman yanımızda oldu. Her problemimizi çözdü” dedi. 

BU STAT BAŞBAKAN’IN FİKRİYDİ

Arena’nın sadece kendi statları olmadığını belirten Galatasaray Başkanı, “Neticede İstanbul’un, Türkiye’nin stadı olacak’’ dedi.  Akgül de ‘’Türk sporuna muhteşem bir eser kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu statla ilgili teşekkür edilmesi gereken tek kişi Başbakan Erdoğan’dır. Bu stat fikri kendisi  Belediye Başkanı olduğu dönemde vardı. Bu eserin ortaya çıkma sebebi Erdoğan’dır” diye konuştu. 
Star


Geri Dön