26 / 04 / 2024

Türk Telekom Arena'nın kaba inşaatı Mart sonunda bitecek

Türk Telekom Arena'nın kaba inşaatı Mart sonunda bitecek

Galatasaray camiası, sabırsızlıkla bitmesini beklediği yeni stadyumunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacak



Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, Türk Telekom Arena Stadı'nın inşaatındaki çalışmanın bu hızla devam etmesi halinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Türk Telekom Arena'da "sarı-kırmızı coşkuyla" kutlanacağı bildirildi.

Geçtiğimiz aylardaki ağır kış şartlarına rağmen hız kesmeden devam eden Türk Telekom Arena'da, kaba inşaatın Mart ayı sonlarında biteceği bildirilirken, yapılan açıklamada devam eden inşaatla ilgili şu bilgiler verildi:
"Şubat ayının son haftası itibarıyla loca katları ve bir stadyumun temel direkleri olan süper kolonlar tamamlanmak üzere. Alt, orta tribün prekastlarının saha imalatlarına ise hızlı bir şekilde devam ediliyor. Bunun dışında saha çalışmaları kadar gerekli olan ve saha çalışmalarının ince ayrıntılarının, altyapılarının planlanıp programlandığı ofis çalışmaları da yine hızlı bir tempoda devam ediyor."
AA

Basında yer alan diğer haberler;

Seyrantepe'de inşaatı süren Türk Telekom Arena'da kaba inşaat önemli ölçüde tamamlandı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel,  29 Ekim 2010 tarihinde stadın hizmete gireceğini belirtti. Kaba inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığını yineleyen Karabel, 20 Nisan'da çatının çelik konstrüksiyonunun montajına başlayacaklarını ifade etti.   TOKİ  İstanbul Uygulama Dairesi Başkanı Niyazi Özdemir ise standartların üzerinde bir çalışma temposu içinde olduklarını aktardı.
Milliyet

Açılışa niyet Barça

Kaba inşaatının %90'ı biten TT Arena'da 20 Nisan'da çatının montajı başlayacak. 29 Ekim'e yetişecek stadın açılış maçı için Galatasaray, Barcelona'dan yanıt bekliyor
TOKİ'den G.Saray camiasına iyi haber geldi. Seyrantepe'de inşaatı Varyap-Uzunlar girişimi tarafından sürdürülen Türk Telekom Arena'nın son durumu hakkında bilgi veren TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel şöyle konuştu: "52 bin kişi kapasiteli 4 bin 500 araçlık otoparka sahip olacak stadın inşaatı yüzde 90 tamamlandı. 20 Nisan'da çatının çelik konstrüksiyonunun montajı başlayacak." Stadın saha zemini üzerinde iki ana parça olarak birleştirilen çatı konstrüksiyonunun toplam 2 bin 400 ton ağırlığında olduğuna dikkat çeken Karabel, "Getirdiğimiz özel bir vinçle iki parça halinde çatı 57 metre yüksekliğe kaldırılarak montaj yapılacak'' şeklinde konuştu. 24 saat 3 vardiya halinde 650 işçiyle çalışmaların sürdürdüğünü anlatan Özdemir, açılır-kapanır çatı kısmı hariç stat, 29 Ekim 2010'da bitecek. Çatı ise yaklaşık olarak 3-4 ay gibi bir gecikmeyle tamamlanacak'' dedi. 29 Ekim 2010 tarihinde açılması planlanan Türk Telekom Arena Stadı'nda ilk maçı Barcelona ile oynamak isteyen Galatasaray'a prensipte "evet" diyen Katalanlar, gelecek sezon fikstürü ve Şampiyonlar Ligi programına göre hareket edecek.
Yaşar Yalçın/Sabah


Geri Dön