26 / 04 / 2024

Türk Telekom Arena'nın yanına basketbol salonu inşa edilecek!

Türk Telekom Arena'nın yanına basketbol salonu inşa edilecek!

Başkan Dursun Özbek, Başbakan Binali Yıldırım'ın TT Arena'nın üst kullanım hakkının 49 yıllığına G.Saray'a verilmesini onayladığı bildirildi. Aslan bunun yanında basketbol salonu için de onay aldı.




Başkan Özbek, Başbakan Yıldırımla Arena'nın 49 yıllık kullanım iznini ve basket salonu yapımını görüştü. Yıldırım, her ikisine de onay verdi. 


Galatasaray'a Türk Telekom Arena müjdesi. Başkan Dursun Özbek, daha önce üst kullanım hakkını istedikleri stat konusunu Ankara'da Başbakan Binali Yıldırımla görüştü. İkili arasında gerçekleşen buluşmaya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. 2012'de yapılan kanun değişikliğiyle bu konudaki nihai kararı Başbakan veriyor. Daha önce bu yetki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ndeydi. Özbek'le yaptığı görüşme sonrası Başbakan Yıldırım'ın TT Arena'nın üst kullanım hakkının 49 yıllığına G.Saray'a verilmesini onayladığı bildirildi. Aslan bunun yanında basketbol salon için de onay aldı. Salon inşaatının hemen başlayacağı kaydedildi. Başkan Özbek, üst kullanım hakkı ve salon izni verilmesi nedeniyle Başbakan Yıldırım'a teşekkür etti.


Star 


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi. Öğrencilere önceki gün yapılan 'Futbol Zirvesi'ni takip edip etmediklerini soran Kılıç, "Cumhurbaşkanımız o toplantıda Ankara'ya yapılacak statla ilgili konuyu nihai olarak açıklığa kavuşturdu. 


'KAPASİTE 45 BİN' 


Gençlerbirliği gibi Ankara'da faaliyet gösteren kulüplerimizin talepleri vardı. O eski stadı yıkıyoruz ve yerinde yenisini yapıyoruz. 


Hayata geçirdiğimiz 30 küsur stadın inşaatından elde ettiğimiz tecrübelerin hepsini birleştirip, başkente yeni bir stat yapacağız. 


Kapasite 45 bin olarak belirledik. Bu birçok duruma cevap verebilecek bir kapasite. Mimari açıdan geleneksel mimarimizi yansıtacak ve taş bir yapının yansıması olacak. Mevcut spor salonları, farklı branşlarda tenis, yüzme, güreş gibi branşlar yine stadın içine hayat bulacak" dedi. 


Vatan 


Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer alıyor


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, stadın üst kullanımını almasının ardından, dün de antrenman sahasının yapılacağı arazinin işini halletti, 49 yıllığına tahsisini sağladı 


Milliyet, Kemerburgaz'a gidileceği haberini 7 Şubat 2017'de vermişti. alatasaray Başkanı Dursun Özbek, 25 Mart'taki Mali Genel Kurul öncesi bombaları üst üste patlattı. Başbakan Binali Yıldırımla görüşerek, Türk Telekom Arena'nın kulübe devri ve yeni salon projesi için imzaları alan Başkan Özbek, 24 saat dolmadan büyük bir işe daha imza attı Milli Emlak, Riva ve Florya 

arazilerinin değerlendirilmesi karşılığında, Galatasaray'ın tesislerini taşımak istediği Kemerburgaz'daki araziyle ilgili izin yazısını kulübe gönderdi. 


200 dönümlük arazinin 49 yıllığına Galatasaray'a tahsis edileceği ve 2066 yılına kadar kiralandığı duyuruldu. 

2011'de yapılan Türk Telekom Arena'nın kulübe devir anlaşmasıyla, daha önce açılan davalardan kurtulan sarı-kırmızılar ayrıca stat çevresine alacağı reklamlar için de önemli bir gelir sağlayacak. 

Galatasaray'ın, stadın dış çevresine alınacak reklamlardan yıllık 10 milyon liraya yakın bir kaynak elde edeceği belirtildi.


Milliyet 


Geri Dön