25 / 04 / 2024

Türk yatırıcılar Bosna Hersek'in otoban projesiyle ilgileniyor!

Türk yatırıcılar Bosna Hersek'in otoban projesiyle ilgileniyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti, Türkiye’nin Bosna Hersek ile ekonomik ilişkilerini de gündeme getirdi. Söz konusu ziyaret ile iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi ve yeni yatırım alanlarının geliştirilmesi bekleniyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti, Türkiye’nin Bosna Hersek ile ekonomik ilişkilerini de gündeme getirdi. Söz konusu ziyaret ile iki ülke  arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi ve yeni yatırım alanlarının geliştirilmesi bekleniyor. Ulusoy, iki ülke  arasındaki dış ticaret hacminin yarım milyar dolara ulaştığını belirterek, hedeflerinin dış ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi. Türkiye’nin Bosna Hersek’teki yatırımlarını artırmayı amaçladıklarını dile getiren Ulusoy, “İki taraf arasındaki köprüyü kuvvetlendirecek yatırımlara  odaklanmak istiyoruz”  ifadesini kullandı.


Ulusoy, Türk yatırımcıların bu güne kadar imalat sanayi alanında Bosna Hersek’te çeşitli yatırımlar yaptıklarını, bundan sonra da enerji, turizm, otomotiv yedek parça, bankacılık gibi alanlar üzerinde durulmasının beklendiğini ifade etti. Ulusoy, Bosna Hersek’in ciddi altyapı projelerinin söz konusu olduğuna  dikkati çekerek, Türk yatırımcıların ülkedeki otoban projesiyle de ilgilendiğini  söyledi.


Hidroelektrik potansiyel büyük

DEİK Enerji İş Konseyi Başkanı Süreyya Yücel Özden de Bosna Hersek’in coğrafi konumu nedeniyle, Avrupa’da iş yapmak isteyen Türk firmaları açısından bir açılım noktası niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Bosna-Hersek’te hidroelektrik enerjisinin yatırım için cazip bir alan olduğunu anlatan Özden, “Bu konuda da hem mevcut 16 adet santralın iyileştirme çalışmalarında, hem de yeni santral yaparak bazı Avrupa ülkelerine elektrik satma konusunda da işbirliği yapılabilir. Hatta, Türkiye’ye de elektrik satışı düşünülebilir, çünkü hidrolik kaynaklardan elektrik alıyor olmak Türkiye için de uygun olan bir enerji ithalatıdır” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön