19 / 04 / 2024

Türkiye ekonomisi baharda şaha kalkacak!

Türkiye ekonomisi baharda şaha kalkacak!

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek. Bahar aylarından itibaren ekonomide de demokraside de ayak bağlarından kurtulacağız" diye konuştu.



Başbakan Binali Yıldırım, “Döviz artınca ‘battık batıyoruz’ diyen felaket tellalları suskun, sesleri çıkmıyor. Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek. Yazla birlikte havaların ısınması ile birlikte, ekonomide de demokraside de ülkemizin ayak bağlarının hepsinden kurtulacağız” dedi.


Yıldırım, dün Ak Parti grup toplantısında şunları kaydetti:


“Reel sektörü faiz baskısı altında ezmedik. Dünyadaki ekonomik durgunluğun farkındayız. Gelişmeleri takip edip tedbir alıyoruz. Mali disiplinden de taviz yok. Reel sektörü desteklemeye devam edeceğiz. Daha geçen hafta bütün KOBİ’lere 30 ila 50 bin lira arasında kredi. Bir yıl ödemesiz kredi vermek kararı aldık, süreci başlattık. Küçük esnafın sıkıntılarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Yoğun ilgi var. 600 bin civarında KOBİ’nin talebi olduğunu görüyoruz. Şartları tutan herkesi bu imkandan faydalandıracağız. EKK’da alınan kararlar uygulanıyor. Çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım krediye olan 1 milyara yakın borçlarını 5 yıl süreyle yeniden yapılandırıyoruz. Çiftçinin yanında olduğumuzu ifade ediyor problemlerine çözüm üretiyoruz.


‘Kıyamet kopardılar’


Birkaç hafta için döviz kurlarında hareketlenme oldu kıyamet kopardılar. Yüzde 7-8’lik iniş var. ‘Battık batıyoruz’ diyen felaket tellalları suskun, sesleri çıkmıyor. Küresel dalgalanmalarla başlayan dövizdeki oynaklık geçicidir, etkileri sınırlıdır. İnşallah, 2017 baharından itibaren Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek. Yazla birlikte havaların ısınması ile birlikte, ekonomide de demokraside de ülkemizin ayak bağlarının hepsinden kurtulacağız. Biz milletin işini aşını düşünüyoruz.


İstihdamı artırmaya yönelik, TOBB ile bir mutabakatı kamuoyuna ilan ettik. Toplum yararına çalışma konusu var. Yeni uygulamada özel sektörü de dahil ettik, 200 binden 500 bine sayıyı çıkardık. Kamu ve özelde işsizler çalışacak, parasını işsizlik fonundan biz ödeyeceğiz. İş verenlerimize ayrı bir yük gelmeyecek. 1,5 milyon oda ve borsalar en az bir işçi çalıştırmaya karar verdi. 500 bin de bizim toplum yararına çalışma koyunca iki milyon iş anlamına gelir. Onlar bunu yaparken biz boş mu duracağız. Onların diğer maliyetlerini karşılayacağız. Onlar maaşı verecek sigorta primi ve vergiyi devlet olarak biz karşılayacağız. Bu konuda yanında bir işçi çalıştıran ve toplam 1,5 milyon çalışan için hükümet, devlet olarak 12 milyar liralık katkı sağlayacağız. Yeter ki vatandaşımız iş güç sahibi olsun. Türkiye buna değer. Bu millet her şeyin en güzelini hak ediyor. 15 Temmuz gecesi alçaklara darbeyi vuran demokrasiyi kurtaran bu millet. Bu millet için ne yapsak azdır.”


Milliyet


Geri Dön